ΣΥΜΦΩΝΙΑ σε επιπεδο κορυφής αύριο βράδυ «βλέπει» το Reuters

Συμφωνία την Τετάρτη βλέπουν στο Reuters
Στο τέλος της μέρας, θα υπάρξει συμφωνία, υποστηρίζουν πηγές που επικαλείται το Reuters, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ την Τετάρτη
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματισμένη...
από το Σάββατο συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και πιθανότατα τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης – Λατινικής Αμερικής.
«Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση απόψε, ώστε αύριο οι πολιτικοί ηγέτες να κάνουν το τελικό βήμα» συμπλήρωσε η πηγή.
Οι θεσμοί έχουν τις τελευταίες ώρες στα χέρια τους το νέο κείμενο προτάσεων της ελληνικής πλευράς, που χωρίζεται σε δύο σκέλη, το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό.
«Ασαφές» το κείμενο
Οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν σε ξένα μέσα ενημέρωσης οι θεσμοί δεν διάκεινται θετικά απέναντι στο κείμενο, χαρακτηρίζοντάς το «ασαφές».
Αναλυτικά, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI, η ελληνική πρόταση είναι σχεδόν όμοια με την προηγούμενη, καθώς εμπεριέχει μόνο μικρές αλλαγές. Το Bloomberg επικαλείται αξιωματούχους που είδαν την ελληνική πρόταση και δήλωσαν πως αυτή δεν είναι «αξιόπιστη», αλλά «ασαφής».
Χρόνος για εξέταση
Πάντως, η στάση δεν επιβεβαιώνεται από πλευράς Κομισιόν. Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι οι τρεις θεσμοί εξετάζουν επιμελώς την ελληνική πρόταση, προσθέτοντας ότι θα απαιτηθεί χρόνος για την εξέτασή της.
Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε διαμήνυσε στην ελληνική πλευρά ότι υπάρχει ακόμη απόσταση των δύο πλευρών και ότι «η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο».

http://www.thepressproject.gr/article/77971/Sumfonia-tin-Tetarti-blepoun-sto-Reuters

Σχόλια