Ανθέλληνας μέχρι τέλους ο Σόιμπλε: Προετοιμαζόμαστε για Grexit

Την ώρα που η ίδια η Μέρκελ εμφανίζεται -τουλάχιστον δημοσίως- να προσπαθεί για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, ο ανθέλληνας Βόλφκανγκ Σόιμπλε επηρεασμένος φαίνεται και από την «απόσυρσή» του, επιμένει να διατηρεί και να εντείνει το κλίμα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με Γερμανούς βουλευτές, που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μάλλον τρέφει ελάχιστες ελπίδες όχι μόνο για τις πιθανότητες συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup, αλλά και εν γένει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με δύο βουλευτές της Bundestag, που μετείχαν στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και μίλησαν κατόπιν στο Bloomberg, ο Σόιμπλε είπε ότι «τίποτα δεν είναι έτοιμο για να καταλήξουμε σε μια απόφαση αύριο», Πέμπτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σόιμπλε είπε ότι η Γερμανία επεξεργάζεται σχέδια αντιμετώπισης διάχυσης της κρίσης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα έως τις 30 Ιουνίου και η χώρα οδηγηθεί εκτός ευρωζώνης.

Ο ίδιος φέρεται να είπε πως υπάρχουν ακόμη ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας, απέκλεισε ωστόσο το αισιόδοξο σενάριο αυτό να συμβεί την Πέμπτη, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα, δε, με δημοσίευμα του Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται ακόμη να επέκρινε τη στάση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως ανέφερε, οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησαν με τους Έλληνες το Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έπρεπε να περιμένουν από δίπλα, παρά το γεγονός ότι όφειλαν να συμμετάσχουν και αυτοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα του Der Spiegel του προηγούμενου Σαββάτου ανέφερε ότι ο Σόιμπλε κάνει μυστικά σχέδια για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας μιας χώρας εντός της ευρωζώνης.

olympia.gr

Σχόλια