Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Αύξηση του ELA αποφάσισε η ΕΚΤ

Σημαντική αύξηση του ELA κατά 2,3 δις αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, ανεβάζοντας το όριο στα 83 δισ. ευρώ. Με τα νέα δεδομένα το μαξιλάρι ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαμορφώνεται στα 3 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το όριο του ELA έχει φθάσει τα 80,7 δισ. ευρώ με την ΕΚΤ στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις της να αποφασίζει άνοιγμα της ρευστότητας μόλις κατά 200 εκατ. ευρώ και 500 εκατ ευρώ, αντίστοιχα.
Η μεγάλη αυξηση του ELA υποδηλώνει οτι την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν σημαντικές εκροές καταθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.