Daily Telegraph: Πολιτική επίθεση σε εκλεγμένη κυβέρνηση η έκθεση Στουρνάρα...

Πολιτική επίθεση σε εκλεγμένη κυβέρνηση χαρακτηρίζει ο αρθρογράφος Ambrose Evans-Pritchard της εφημερίδας Daily Telegraph το περιεχόμενο της έκθεσης του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος δεν παρουσιάζει δυνητικούς κινδύνους στο χειρότερο σενάριο - κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι αποδεκτό - αλλά συμπεραίνει ότι όλα αυτά θα συμβούν αν....
ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν συμφωνήσει με τους όρους που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.
Οι απειλές ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει από την ΕΕ και ότι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα οδηγήσουν στην οικονομική κατάρρευση αν δεν επιτευχθεί μια συμφωνία συνιστούν ωμό εκφοβισμό, γράφει επίσης η εφημερίδα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη (17/06/2015) η Πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε ως απαράδεκτη την ετήσια έκθεση της νομισματικής πολιτικής 2014- 2015 που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «αντιθεσμική συμπεριφορά» του κ. Στουρνάρα και δήλωσε ότι «επιστρέφει ως απαράδεκτο» το έγγραφο της έκθεσης της ΤτΕ και του συνοδευτικού σημειώματος του Διοικητή της, καταγγέλλοντας τον για αντιδημοκρατική παρέμβαση στις πρωτοβουλίες της Βουλής, καθώς την απέστειλε, με απλό στικάκι, ακριβώς την ώρα που άρχιζε η ανακοίνωση των πρώτων συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.
Η πρόεδρος της Βουλής, Z. Kωνσταντοπούλου, μίλησε για «ωμή παρέμβαση» του Γιάννη Στουρνάρα στο έργο της Επιτροπής.
Επίσης σήμερα, Πέμπτη (18/06/2015) καταθέτει μήνυση εναντίον του διοικητή της ΤτΕ, για το ίδιο θέμα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.
«Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι στην Ευρώπη έχουμε μια παράδοση της ανεξαρτησίας των Κεντρικών Τραπεζών. Εμείς, η κυβέρνησή μας, τη σέβεται απολύτως αλλά η ανεξαρτησία έχει δύο πλευρές: οι πολιτικοί δεν παρεμβαίνουν στο έργο των κεντρικών τραπεζών και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν παρεμβαίνουν στο έργο των πολιτικών. Ελπίζω όλες οι πλευρές να σεβαστούν την απλή αυτή αρχή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης από το Παρίσι, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων.

Σχόλια