Τσίπρας :"θα υπάρξει λύση" και "όσοι επενδύουν σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν".


Θετική εξέλιξη στον δρόμο για την συμφωνία, χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου την σύγκληση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης την Δευτέρα, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι "θα υπάρξει λύση" και "όσοι επενδύουν σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση απο το γραφείο του Πρωθυπουργού, "θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ".
"H σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στο δρόμο για συμφωνία" τονίζεται στην ανακοίνωση. "Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης κι εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν."
Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες θα κριθεί, εν πολλοίς, κατά πόσον θα υπάρξει συμφωνία ή ρήξη της Αθήνας με τους δανειστές. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνήλθαν στο Λουξεμβούργο, έδωσαν χθες στην ελληνική κυβέρνηση προθεσμία τριών ημερών -έως τη Δευτέρα δηλαδή- να παρουσιάσει εναλλακτικά αξιόπιστα μέτρα στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει οι θεσμοί.

Σχόλια