Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Σόιμπλε...

Στο ερώτημα εάν υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα ο γερμανός πολιτικός Μπιτικόφερ από τους Πράσινους αντιστρέφει το ερώτημα: υπάρχει σωτηρία για την ΕΕ; Και επικρίνει τον Β. Σόιμπλε. 
«Η ερώτηση θα πρέπει να τεθεί ως εξής: υπάρχει σωτηρία για την ΕΕ; Μήνυμα προς την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ΕΕ θα σήμαινε καταστροφή των σχέσεων εμπιστοσύνης 65 χρόνων. Εδώ απειλούνται με φωτιά....
τα θεμέλια του ευρωπαϊκού σχεδίου», προειδοποιεί.
Ο Μπιτικόφερ κομίζει όμως και καλές ειδήσεις. Όπως ότι....
υπάρχουν ακόμη αρκετά περιθώρια κινήσεων για συμβιβασμούς. «Χρειάζεται όμως να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα, η ΕΕ πίεσε σε υπερβολικό βαθμό την Αθήνα σε ορισμένα σημεία να ακολουθήσει υπερβολική λιτότητα, την ώρα που χρειάζονται επενδύσεις», λέει. «Η διδασκαλία περί αλλαγής ηθικής έγινε με λάθος τρόπο. Μπορεί ίσως να παίζει ρόλο το ότι η ελληνική κυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία χωρίς εμπειρία και μέθυσε μέσα στην ίδια την εκλογική της επιτυχία, αλλά χοντρά λάθη βαραίνουν για παράδειγμα τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε. Έπαιξε έναν απίστευτo ρόλο και πολύ συχνά χρησιμοποίησε το δοχείο του λαδιού αντί τον πυροσβεστήρα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο γερμανός ευρωβουλευτής.

Σχόλια