Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Συνελήφθη ο Τραπεζίτης της Siemens Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Κρατούμενος παραμένει ο Ελβετός υπήκοος και τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλόντ Όσβαλντ ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή στο Ντουμπάι.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας αρχικά στον εισαγγελέα εκδόσεων Γιάννη Αγγελή ο οποίος είχε εκδώσει σε βάρος του διεθνές ένταλμα
σύλληψης που αφορούσε στην εμπλοκή του στην υπόθεση Siemens.
Να σημειωθεί ότι για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων της γερμανικής εταιρείας έχει ήδη εκδοθεί βούλεμα από το Εφετείο της Αθήνας όπου παραπέμπει περισσότερους από 60 κατηγορούμενους σε δίκη, μεταξύ των οποίων και τον κ. Όσβαλντ.
Με βάση τα οριζόμενα, το βούλευμα διέτασε τη διατήρηση της κράτησής του κατηγορούμενου ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί ουτε να απολογηθεί με την εισαγγελεία να αποφασίζει σήμερα, Δευτέρα την κράτησή του. Στο μεταξύ σε βάρος του τραπεζικού στελέχους εκκρεμούσε μία ακόμη ποινική εμπλοκή του που αφορά άλλη μεγαλη δικογραφία εξοπλιστικών την οποία χειρίζεται ο ανακριτής διαφθοράς Νικόλαος Τσιρώνης. Ο ανακριτής είχε καλέσει σε απολογία τον κ. Όσβαλντ ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί κι έτσι εξέδωσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης.
Ο κ. Όσβαλντ οδηγείται στον ανακριτή προκειμένου να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.