Forbes : Αυτά που ζητάνε από την Ελλάδα..τα πέτυχε μόνο ο Τσαουσέσκου και εκτελέσθηκε..

Διαβάστε απόσπασμα από σημερινό άρθρο του Tim Worstall στο Forbes.com

Όπως αναφέρει, η πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας στην οποία προχώρησε ο οίκος Standard & Poor's, επί της ουσίας, δεν προσφέρει κάτι καινούργιο, καθώς εδώ και καιρό αρκετοί αναλυτές έχουν επισημάνει
τους κινδύνους που προκύπτουν για την Ελλάδα, αν αθετήσει τις υποχρεώσεις της.
Κατά τον ίδιο, οι αξιολογήσεις των οργανισμών επηρεάζουν πολύ λιγότερο τις εξελίξεις από όσο τείνουν να πιστέψουν ή να υποθέσουν οι άνθρωποι. Και αυτό διότι, αντί να οδηγούν τις αγορές, στην πραγματικότητα έχουν την τάση να τους ακολουθούν. Έτσι, αν η βασική είδηση που προκύπτει από την κίνηση της S&P είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί σε πτώχευση, τότε δεν λέει κάτι παραπάνω από αυτό που πιστεύουν πολλοί. 
Ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της.
«Πολύ απλά, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μια οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα να τρέξει ένα αρκετά μεγάλο πλεόνασμα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποπληρώνει το χρέος της. Αυτό, απλά, δεν μπορεί να συμβεί. Το μοναδικό πρόσωπο που έχει πλησιάσει ποτέ αυτό το είδος δημοσιονομικού κατορθώματος ήταν ο Τσαουσέσκου – με τη μόνη διαφορά ότι γι' αυτό το κατόρθωμα πυροβόλησαν αυτόν και τη γυναίκα του οι Ρουμάνοι», αναφέρει ο Worstall.

exomatiakaivlepo

Σχόλια