Τούρκοι Δουλέμποροι διαφημίζουν στο Facebook... "ταξίδια" στην Ελλάδα

"Το ταξίδι διαρκεί περίπου μιάμισυ ώρα και κοστίζει περίπου 950 δολλάρια" γράφουν χωρίς να φοβούνται κανέναν οι Τούρκοι δουλέμποροι σε ομάδα του Facebook, στην οποία διαφημίζουν ταξίδια προς την Ελλάδα με σαπιοκάραβα, τα οποία δε διστάζουν να παρουσιάσουν και με φωτογραφίες!...

Οι φωτογραφίες που αναδημοσιεύει το Planet-Greece από την έρευνα των Financial Times είναι χαρακτηριστικές.


Σε μια κλειστή ομάδα στο Facebook οι διαχειριστές δίνουν συμβουλές και παρουσιάζουν προσφορες για επίδοξους μετανάστες. Αρχηγός φέρεται ένας Σύριος που εδρεύει στην Τουρκία, και δημοσιεύει υπό το ψευδώνυμο Αμπού Moaz. 
Διαφημίζει αποστολές με φουσκωτό σκάφος στην Ελλάδα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου ,μιάμισυ και κοστίζει 950 δολάρια ανά άτομο, λέει. 
 Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μιλήσει μέσω των αριθμών WhatsApp ή Viber που επίσης δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα! Μάλιστα ο ίδιος διατείνεται ότι αν και το σκάφος χωράει 25 άτομα, εκείνος δεν βάζει πάνω από 20!

 Αν και είναι δύσκολο για τις αρχές να εντοπίσουν ποιοι είναι οι πραγματικοί διαχειριστές αυτών των ιστοσελίδων, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κάποια από αυτές έχει συγκεντρώσει πάνω από 4.600 likes!


planet-greece

Σχόλια