Στο πλευρό του ελληνικού λαού ο δήμαρχος της Βιέννης

Την αλληλεγγύη του προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό εκφράζει ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου αυστριακού κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο στη Βιέννη.
Ταυτόχρονα, άσκησε κριτική στην πολιτική της τρόικα στην Ελλάδα και εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση υποχρεωτικής μεταφοράς των αποθεματικών των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας. Στις δηλώσεις του -με την ευκαιρία της σημερινής Συνάντησης Δημάρχων των πρωτευουσών των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιέννη, στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης- ο Μίχαελ Χόιπλ επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση ανάμεσα στη δική του εκτίμηση και σε εκείνη που επικρατεί γενικά, ως προς την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο ίδιος θεωρεί ότι υπήρξαν "αρκετά στραβά" με την πολιτική της προηγούμενης συντηρητικής κυβέρνησης, για παράδειγμα το ό, τι οι πλουσιότεροι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους, κάτι που πρέπει αμέσως να αναστραφεί, όπως επίσης και το γεγονός των κεφαλαίων πλούσιων Ελλήνων τα οποία αποκρύπτονται στο εξωτερικό. Κατά την άποψή του, αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που ακολουθήθηκε και προωθήθηκε από την τρόικα, ήταν να πλουτίσουν περισσότερο οι πλούσιοι και να γίνουν φτωχότεροι οι φτωχοί, και ο ίδιος συνδέει την κατανομή της ευημερίας, δηλαδή το κράτος πρόνοιας, με την Δημοκρατία.
Και αυτό διότι, όπως υποστηρίζει, αν καταρρεύσει το κράτος πρόνοιας τότε ισχύει η παλιά ρήση ότι "η φτώχεια τρώει την Δημοκρατία" και αυτό είναι ένα γεγονός που κανείς πρέπει να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη, ανεξάρτητα αν είναι σοσιαλδημοκρατικών ή χριστιανοδημοκρατικών πεποιθήσεων.
Σε σχέση με τη λεγόμενη "πολιτική των μεταρρυθμίσεων", ο δήμαρχος και κυβερνήτης της Βιέννης θεωρεί ότι θα πρέπει να προσδιορίζονται οι μεταρρυθμίσεις γιατί, για παράδειγμα, όπως λέει, μεταρρύθμιση στην Ελλάδα πρέπει να σημαίνει αλλαγή του φορολογικού συστήματος, με το οποίο και οι πλούσιοι θα πληρώνουν πλέον κανονικά εκείνο που τους αναλογεί, "και αυτή θα ήταν μια καλή μεταρρύθμιση".
Τουναντίον, συμπληρώνει, "τρομακτική μεταρρύθμιση" αποτελεί μια πολιτική με την οποία παράγεται μόνον περισσότερη ανεργία, περισσότερη απελπισία στους νέους, για αυτό το λόγο "μεταρρύθμιση" δεν σημαίνει τίποτε αν δεν υπάρχει ο ορισμός της και η συγκεκριμενοποίηση της.
Μάλιστα, σχετικά με την απόφαση για τα αποθεματικά των ΟΤΑ, επισημαίνει ότι θεωρεί αδιανόητο ότι αφαιρούνται πόροι, με τους οποίους εκπληρώνονται σημαντικές αποστολές στην υπηρεσία των πολιτών σε κάθε πόλη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια