Όταν οι χρεοκοπημένοι Γερμανοί υποδέχονταν τον Ωνάση με ελληνικές σημαίες

Εξαιρετικό παράδειγμα του πως η ιστορία κάνει κύκλους αποτελεί το ιστορικό βίντεο που δείχνει τους Γερμανούς εργάτες στα ναυπηγεία να υποδέχονται με τιμές ήρωα (και ελληνικές σημαίες να κυματίζουν) τον Αριστοτέλη Ωνάση.
Η σημερινή επέτειος από τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση το 1975
ήταν η κατάλληλη αφορμή για να έρθει και πάλι στην επικαιρότητα το βίντεο που δείχνει τον τρόπο που τον είχαν υποδεχτεί οι Γερμανοί.
Όλα αυτά την εποχή που βοηθούσε ενεργά να πάρει ξανά μπροστά η μεταπολεμική βιομηχανία τους , δίνοντάς τους παραγγελία για 30 τάνκερ-μεγαθήρια.
Μάλιστα αρχικά ο Ωνάσης είχε ζητήσει ένα μόνο τάνκερ, με τους Γερμανούς να απαντούν αρνητικά καθώς υπήρχε έλλειψη ρευστού. Τελικά βρέθηκε η λύση του συμβολαίου για 30 τάνκερ, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα ως εγγύηση στην τράπεζα για την ανακατασκευή του ναυπηγείου.
Δείτε το βίντεο -το οποίο αποτελεί μέρος ενός εξαιρετικού ντοκιμαντέρ- από το 9.45 και μετά. Τότε που βλέπουμε την καθέλκυση του πρώτου τάνκερ, με την Χριστίνα Ωνάση να σπάει την σαμπάνια και τον Αλέξανδρο Ωνάση να πατάει το κουμπί.
iefimerida.gr 

Σχόλια