Ο καιρός της εβδομάδας... από τον μετεωρολόγο Πασχάλη Κατσάρα

Γειά σας. 

Θα θυμάστε που σας είπα ότι η Άνοιξη είναι ο ...εφιάλτης του Συνοπτικού Μετεωρολόγου, λόγω της περιορισμένης προγνωστικότητας της ατμόσφαιρας. Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι η υπόσχεσή μου της προηγούμενης Παρασκευής για άνοδο θερμοκρασίας αυτό το Σαββατοκύριακο ....δεν θα τηρηθεί.


Αύριο λοιπόν Σάββατο κατά τόπους και κατά διαστήματα θα υπάρχει αραιή συννεφιά σε όλη την Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις να σημειωθούν το πρωί στα νοτιότερα τμήματα και το μεσημέρι – απόγευμα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή και την Δευτέρα αίθριος καιρός παντού, επικράτηση Νοτίων ανέμων κι σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία όμως δεν θα κρατήσει πολύ καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη μια ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τον καιρό, με συνεφιά, λίγες βροχές στα Δυτικά - Κεντρικά & Βόρεια τμήματα της χώρας, τοπικά ισχυρούς Βόρειους ανέμους και πτώση εκ νέου της θεμροκρασίας.

Πέμπτη και Παρασκευή (Πρωτομαγιά) αίθριος καιρός, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Ιδανική ....Πρωτομαγιά απ’οτι φαίνεται μέχρι τώρα.

Το Σαββατοκύριακο μια νέα διαταραχή περνάει απο τα Βορειοδυτικά χωρίς να μας επηρεάζει με φαινόμενα, παρά μόνο με πτώση θερμοκρασίας. Καλό Σαββατοκύρικο σε όλους.

Καλό σας Σαββατοκύριακο.


Πασχάλης Κατσάρας
Υποπτέραρχος Μετεωρολόγος ε.α.
MSc in Computer Science.

Σχόλια