Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Γι’ αυτό τρέμουν την προσέγγιση… Ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ της Ρωσίας παρά τις καταστροφικές κυρώσεις!

Τρέμουν και μόνο στην ιδέα της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία οι Ευρωπαίοι «Εταίροι»… Τρέμουν τη Ρωσία που χτυπούν ανελέητα, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, το τελευταίο διάστημα και δεν επιθυμούν σε καμιά στιγμή τη συμμαχία της με την Ελλάδα…

Όχι γιατί αγαπούν περισσότερο τη χώρα μας από τους Ρώσους, αλλά επειδή επιθυμούν να τη διατηρήσουν σκλαβωμένη στις φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Ωστόσο αν προχωρήσει το Ελλάς-Ρωσία συμμαχία τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την ΕΕ που προωθεί τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων…
Ευρώπη και Δύση έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα οικονομική και όχι μόνο επίθεση στους Ρώσους, τους οποίους όμως δεν σταματούν να τρέμουν… Και γι’ αυτό απειλούν και την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα για το πως θα πρέπει να κινηθεί στο προσεχές ταξίδι του στη Μόσχα… Ο λόγος;
Παρά τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε μονομερώς η Δύση στη Ρωσία με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία και παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την «βουτιά» που σημείωσε το ρούβλι, η ρωσική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη και μέσα στο 2104, αποτελώντας case study για τους οικονομικούς αναλυτές.
Οπως σχολιάζει η γερμανική Deutsche Wirtschafts Nachrichten, οι επενδυτές επανεξετάζουν τη θέση τους, καθώς η οικονομία της Ρωσίας έδειξε πως παραμένει ελκυστική, δίνοντας προοπτικές ανάπτυξης σε ένα περιβάλλον ασφαλέστερο από ότι δυο-τρεις μήνες πριν. Η ανάλυση της αγοράς επενδύσεων δείχνει ότι οι ρωσικές εταιρείες είναι πιο κερδοφόρες από τις επιχειρήσεις σε χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογες -δυσμενείς- οικονομικές συνθήκες.
Σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία Roskomstat, η Ρωσία σημείωσε ανάπτυξη της τάξης του 0,9% και 0,4% κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2014, αντίστοιχα. Συνολικά, το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 0,6% το περασμένο έτος, κόντρα σε κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη.

Σε έρευνα του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, 11 επιφανείς οικονομολόγοι δηλώνουν πως αν και περίμεναν σοβαρή κρίση για το 2015, εντούτοις παραδέχονται πως η κατάσταση στη Ρωσία είναι «απροσδόκητα ήρεμη».
Οπως γράφει ο πρώην αρχισυντάκτης του Bloomberg, Μάθιου Γουίνκλερ, οι δυτικές κυρώσεις έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα: Αντι να συρρικνώσουν την ρωσική οικονομία, έστρεψαν τους πολίτες στην εγχώρια παραγωγή, τονώνοντας την αγορά με σημαντικά οφέλη και διατηρώντας σταθερό το επιχειρηματικό κλίμα, παρά την κατάρρευση του ρουβλίου.
Έτσι απλά… Και αν ο Αλέξης Τσίπρας φύγει με τη Ρωσία έχοντας στις αποσκευές του υπογεγραμμένες διμερείς συμφωνίες συνεργασίας, όπως έχει προαναγγελθεί, τότε οι Ευρωπαίοι «Εταίροι», που προπαγανδίζουν κατά των Ρώσων, θα σκυλιάσουν ακόμα περισσότερο…

hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.