Από αύριο νέα ρύθμιση των 100 δόσεων..

Παράθυρο παράτασης της προθεσμίας για την εφάπαξ ή την τμηματική αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και μάλιστα προτού ενεργοποιηθεί ακόμη η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων ανοίγει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να παρατείνει για κάποιο χρονικό διάστημα και πάντως έως έναν μήνα την καταληκτική ημερομηνία της καταβολής, δηλαδή την προθεσμία της 27ης Απριλίου 2015 για το σκέλος της ρύθμισης που προβλέπει ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων για όσους καταβάλλουν προκαταβολή ίση με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης μηνιαίας δόσης.
Η παράταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη δεδομένου ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα η εφαρμογή υποβολής των αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων οφειλετών προς την εφορία για την ένταξή τους στη ρύθμιση χρεών, αλλά η σχετική διορία λήγει σε 12 μέρες.
Στην περίπτωση κατά την οποία τελικώς παραταθεί με υπουργική απόφαση η εν λόγω προθεσμία και μετατεθεί από τις 27 Απριλίου στις 27 Μαΐου, θα πρέπει αυτομάτως να παραταθεί τουλάχιστον για μία μέρα συνολικά και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων (χωρίς το μπόνους της ισόποσης διαγραφής προσαυξήσεων) για τις 100 δόσεις που λήγει στις 26 Μαΐου.
Ως προς αυτήν την καταληκτική διορία πάντως, ο νόμος προβλέπει ήδη τη δυνατότητα για παράταση έως και ένα μήνα, δηλαδή έως τις 26 Ιουνίου το αργότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet για τις εκατό δόσεις αναμένεται να ενεργοποιηθεί ενδεχομένως και αύριο.
Θ.Π.

Πηγή: avgi.gr

Σχόλια