Τί αποφασίστηκε στο σημερινό EuroWorking Group

«Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group διεξήχθη μια παραγωγική διαβούλευση όπου προσεγγίσαμε διάφορα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας» αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης. «Συμφωνήσαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παραδώσει στους θεσμούς
μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως υπάρχει πρόοδος στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, ενώ οι συσκέψεις για την οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα γίνονται στο “Brussels Group” το οποίο θα συγκληθεί σύντομα και παράλληλα με τις συναντήσεις των τεχνικών κλιμάκιων στην Αθήνα» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.
«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) συμφώνησε με το Euro Working Group ότι οι προβληματισμοί της Ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ ήταν δικαιολογημένοι και ότι θα εξετάσει τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την επίλυση του θέματος.
Το Υπουργείο Οικονομικών εργάζεται για να εξασφαλίσει επιτυχή κατάληξη στις διαβουλεύσεις, στο πνεύμα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου» καταλήγουν. 

olympia.gr

Σχόλια