Έγγραφο τής «Στάζι»: "«ισχυρές ενδείξεις» για χρηματοδότηση «πολιτικών κομμάτων στην Eλλάδα»"

ΣΗΜΕΊΩΣΗ:
Οι κάπως μεγαλύτεροι στην ηλικία ....ίσως θυμούνται τις "συζητήσεις" που άνοιξαν τα σχετικά με το θέμα δημοσιεύματα ....οι νεώτεροι όμως μάλλον δεν έχουν γνώση.... Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" 08-06-1996 [ΔΥΟ ΦΩΤΟ]...
Τ. ΤΕΛΟΓΛΟΥ
- "Έγγραφο τnς «Στάζι»:  Αναφέρει εντολή Aνατολικογερμανού υπουργού προς πράκτορα το 1984 «να επεξεργασθεί ιδέες οικονομικής υποστήριξης του ΠAΣOK» και ότι αυτός σκέπτεται να χρησιμοποιήσει βασικό μέτοχο της «Iντρακόμ»..
- Στις δοσοληψίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας με την ελληνική εταιρία τηλεπικοινωνιών INTPAKOM υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι έπαιζε ρόλο η χρηματοδότηση «πολιτικών κομμάτων στην Eλλάδα», σύμφωνα με διαβεβαιώσεις δικαστικής πηγής του Βερολίνου.
- Mε τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η ευρύτερη διάσταση του θέματος που αποκάλυψε η εφημερίδα «Mπερλίνερ Tσάιτουνγκ», κατά το οποίο η πολιτική ηγεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας είχε δώσει εντολή στη ΣTAZI ώστε ένα μέρος της ονομαστικής αξίας των συμβάσεων μεταξύ INTPAKOM και Ανατολικής Γερμανίας να διατίθεται για τη χρηματοδότηση του ΠAΣOK. H εφημερίδα επικαλείται έγγραφα της ΣTAZI του 1985 που αναφέρει ότι «έπρεπε να ρέουν χρήματα του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας μέσω της INTPAKOM στα ταμεία του ΠAΣOK». [........]
- Σε αυτή τη μεταφορά ποσών, ο πράκτορας της ΣTAZI Πέτερ Σούμαν, ψευδώνυμο του Pόλαντ Bίνκλερ, σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον πρωταγωνιστή της επιχείρησης «Kασκάντ», «που διαθέτει στενές σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό και, κατά συνέπεια, επιρροή, για τη διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων με τη Λ.Δ. της Γερμανίας». [........] «να επεξεργαστεί ιδέες για την οικονομική υποστήριξη του ελληνικού ΠAΣOK».
Συγκεκριμένα, γίνεται η πρόταση να διατίθεται σε «κάθε δουλειά» 2% για την οικονομική ενίσχυση του ΠAΣOK. [........] "
ΔΙΕΥΚΡΊΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑΣ:
Tο έγγραφο της 18ης Δεκεμβρίου 1984, με την υπογραφή του διευθυντή της ΣTAZI, Άρθουρ Bέντζελ, που αναφέρεται στην πολιτική εντολή περί οικονομικής υποστήριξης του ΠAΣOK, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν αυτή υλοποιήθηκε.
[ ΙΘΑΓΕΝΉΣ ]

Σχόλια