Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης : το καταστατικό της ΕΚΤ...έχει γραφτεί από την Bundesbank

Με ευθεία αναφορά στην κατάσταση της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «εφαρμόσθηκε ένα τοξικό πρόγραμμα» ενώ, όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση RΑΙ, πρόσθεσε: «Τώρα μπορούν να μας πουν ότι θέλουν..
να μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη, είναι όμως αυτό το ευρωπαϊκό ιδεώδες; Εμείς θέλουμε κάτι το πολύ απλό: να συζητήσουμε με τους εταίρους μας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα. Είμαστε πολύ μικροί και πολύ άπειροι ως κυβέρνηση, και με υπερβολικά μεγάλα χρέη ως κράτος, για να επιβάλουμε την βούλησή μας. Αυτό που ζητάμε, όμως, και θεωρούμε ότι ακόμη διαθέτουμε την αναγκαία κυριαρχία για να έχουμε δικαίωμα να το ζητήσουμε, είναι μια συζήτηση επί του όλου αυτού θέματος».
Ο υπουργός οικονομικών, ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι «κάποιοι λένε ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ συζητήσεις σχετικά με το swap, διότι δεν είναι γραμμένο στο καταστατικό της». «Λυπάμαι, κυρίες και κύριοι, αλλά το καταστατικό αυτό έχει γραφτεί από την Bundesbank», είπε, τέλος, στο ακροατήριο του Φόρουμ ο Γιάνης Βαρουφάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.