Βαρουφάκης : το καταστατικό της ΕΚΤ...έχει γραφτεί από την Bundesbank

Με ευθεία αναφορά στην κατάσταση της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «εφαρμόσθηκε ένα τοξικό πρόγραμμα» ενώ, όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση RΑΙ, πρόσθεσε: «Τώρα μπορούν να μας πουν ότι θέλουν..
να μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη, είναι όμως αυτό το ευρωπαϊκό ιδεώδες; Εμείς θέλουμε κάτι το πολύ απλό: να συζητήσουμε με τους εταίρους μας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα. Είμαστε πολύ μικροί και πολύ άπειροι ως κυβέρνηση, και με υπερβολικά μεγάλα χρέη ως κράτος, για να επιβάλουμε την βούλησή μας. Αυτό που ζητάμε, όμως, και θεωρούμε ότι ακόμη διαθέτουμε την αναγκαία κυριαρχία για να έχουμε δικαίωμα να το ζητήσουμε, είναι μια συζήτηση επί του όλου αυτού θέματος».
Ο υπουργός οικονομικών, ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι «κάποιοι λένε ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ συζητήσεις σχετικά με το swap, διότι δεν είναι γραμμένο στο καταστατικό της». «Λυπάμαι, κυρίες και κύριοι, αλλά το καταστατικό αυτό έχει γραφτεί από την Bundesbank», είπε, τέλος, στο ακροατήριο του Φόρουμ ο Γιάνης Βαρουφάκης

Σχόλια