Bloomberg: Η Άνγκελα Μέρκελ θα αναζητήσει συμβιβασμό με τον Αλ. Τσίπρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα αναζητήσει έναν συμβιβασμό στις συζητήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, για να καταλαγιάσει την όλο και πιο επιθετική ρητορική μεταξύ των δύο χωρών και να ανακτήσει τον έλεγχο της προσπάθειας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα του Bloomberg,
το οποίο επικαλείται Γερμανό αξιωματούχο που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της Μέρκελ.
Η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει πολλά βήματα για να επιτύχει έναν συμβιβασμό, δήλωσε ο αξιωματούχος, αλλά θα πει στον Αλ. Τσίπρα ότι περιμένει από την Ελλάδα να παίξει με βάση τους κανόνες. Μετά από εβδομάδες διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η Μέρκελ επιδιώκει τις διαβουλεύσεις τώρα για να επαναφέρει τη συζήτηση σε τροχιά, συνέχισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι κάθε αναφορά ότι «θα δώσει τελεσίγραφο στον Τσίπρα είναι καθαρή ανοησία και προπαγανδίζεται από εκείνους που θέλουν να πυροδοτήσουν την αντιπαράθεση».
Η Μέρκελ θεωρεί τις συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό περισσότερο από μία ευκαιρία να τον γνωρίσει και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευθεί απευθείας μαζί του τις λεπτομέρειες του μέλλοντος της Ελλάδας, τις οποίο θεωρεί ότι είναι θέμα μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. Τα περιθώρια κινήσεων της είναι σε κάθε περίπτωση περιορισμένα από την αντίδραση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής της ομάδας, κατέληξε ο αξιωματούχος.
Πηγή: avgi.gr

Σχόλια