Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση Τσίπρα για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα..

"Δεν μπορεί εκπρόσωποι θεσμών να σηκώνουν κόκκινες κάρτες" - "Ο κ. Σουλτς δέχεται ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και μας κατηγορούν για μονομερείς ενέργειες όταν πάμε να την αντιμετωπίσουμε" - «Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί» το μήνυμα του πρωθυπουργού

Παρέμβαση για το θέμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και των νομοσχεδίων για την αντιμετώπισή της από την ελληνική κυβέρνηση έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Είχε προηγηθεί η ομιλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρέπει να βρεθούν κονδύλια. Σύμφωνα, μάλιστα, με κυβερνητικές πηγές ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε «πολύ λογικό που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε την μεγάλη αντίφαση από τη μια να δέχονται οι Ευρωπαίοι παράγοντες όπως ο Μάρτιν Σουλτς ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και από την άλλη «όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια».
Πρόσθεσε, δε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι υπάρχει αντίθεση ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο - στο οποίο αναζητείται λύση - και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. «Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Όπως εξήγησε στους ευρωπαίους ομολόγους του είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου να προχωρήσει και είναι αυτός ο λόγος που ζήτησε τη σημερινή συνάντηση αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να ενημερώσει τη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.