Ο Καραγκούνης, η Μαδάμ Μισέλ και ο Άδωνις...

Δεν με νοιάζει το να στενοχωριέται ο Καραγκούνης που προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο και τον μαλώνει ο Αντωνάκης που δεν  καταφέρνει να μας πείσει.
Ούτε με νοιάζει αν στενοχωριέται  η Μισέλ  με το «έξυπνο» ειρωνικό χαμογελάκι της, το σήμα κατατεθέν του Αντωνάκη.
Ούτε νομίζω θα βρεθεί Έλληνας με σώας τας φρένας  που να στενοχωριέται για την Μαδάμ Μισέλ.
Όμως στενοχωριέμαι πολύ  όταν ο φίλος μου Άδωνις , παρά τον υπέρμετρο  του ζήλο, δεν καταφέρνει να πείσει ούτε τον φίλο του τον Βαρουφάκη,  ούτε τον φίλο του εμένα,  ούτε και  κανένα  άλλον.
Και ίσως τον μαλώνουν γι’ αυτό ο Αντωνάκης, ο  Ράιχενμπαχ του  και ίσως και ο Φούκτας (όνομα και πράμα, θυμίζω και ο νοών νοήτω).
Για αυτό στο εξής  ότι λέει ο Άδωνις σας παρακαλώ να συμφωνείτε και να λέτε γιαβόλ.
Λέει ο Άδωνις ότι οι θεσμοί είναι η  τρόικα του,  για να μην στενοχωριέται, γιαβόλ φίλε Άδωνι.   Ότι πεις εσύ.
Λέει ο Άδωνις ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα τις ορίσει η Ελλάδα είναι ίδιες με το μνημόνιο του και με το Χαρδουβέλλειο «μέλι» του, λέμε γιαβόλ Άδωνι.
Ακόμα και να πει, που δεν θα το πει,  δεν φτάνει σε αυτό το σημείο της Μισέλ, ότι πετάει ο γάιδαρος, γιαβόλ.  Πετάει φίλε Άδωνι.
Θα χαρεί τότε πολύ και ο Αντωνάκης και  ίσως πεισθεί  να παραμείνει αρχηγός μέχρι να τελειώσει αυτή «άτιμη» αριστερή παρένθεση.
Μόνον φίλε Άδωνι μην πεις, όπως δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα,  κακή κουβέντα για τον Ποτάμη, ό,τι όπως πιστεύω και να αισθάνεσαι μέσα σου για αυτόν.  Γιατί τότε θα σε μαλώσει από τα ανώτερα ο Σούλτζ.
Και για να είμαι ειλικρινής φίλε Άδωνι, πιστεύω ότι ίσως αισθανθείς ότι σε τιμά αυτό που θα πω.  Όσο πας του μοιάζεις όλο και ποιο πολύ.  Δηλαδή μοιάζεις με κοτζάμ αρχηγό κόμματος.
Και στα δικά σου Άδωνι και πρωθυπουργός. Θα μου πεις γιατί όχι.
Ο Σαμαράς δεν ήταν καλύτερος;;  Όχι όπως πολλές φορές είχες πει και είχες δίκαιο.

Ευριπίδης Μπίλλης

Σχόλια