Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Δραγασάκης: Ναι σε συμβιβασμούς όχι στην προδοσία

Την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμβιβασμούς αλλά χωρίς να προδώσει τη λαϊκή ετυμηγορία της 25ης Ιανουαρίου διαμηνύει με συέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
«Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη αρνούνται νααναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε συμβιβασμούς αλλά δεν θα προδώσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Λέμε ναι στις μεταρρυθμίσεις αλλά όχι στη λιτότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στη συνέντευξή του, μάλιστα, αναφέρεται σε περιστατικό του Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου όταν μέρος των συμμετεχόντων υποστήριζε ότι αυτό που συνέβη με τις εκλογές στην Ελλάδα δεν αφορούσε το συμβούλιο και ότι η νέα κυβέρνηση έπρεπε να τηρήσει κατά γράμμα την πολιτική και το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης. «Άλλοι πίστευαν ότι θα έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια συμφιλίωσης του σεβασμού στους κανόνες της ΕΕ και του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών. Αυτή η άποψη υποστηρίχθηκε από τον Μισέλ Σαπέν. Σε αυτή τη βάση πιστέυαμε και πιστεύουμε ακόμη ότι πρέπει να βρούμε μια διέξοδο. Αυτή ακριβώς η θέση, την οποία υποστήριξε η Γαλλία και άλλες χώρες, επικράτησε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη του 2015 ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι είναι εφικτό να υπάρξει πλεόνασμα της τάξης του 1,5% κάνοντας λόγο για έτος σταθεροποίησης. Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά ότι «μέχρι σήμερα έχουμε τιμήσει όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις αλλά για να συνεχίσουμε να το κάνουμε θέλουμε της συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών».
Παράλληλα υποστηρίζει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει διαπιστώσει την απαραίτητη συνεργασία προκειμένου να υπάρξει αυτή η σταθερότητα. «Εμείς λυπούμαστε που το διευθυντήριο της Ευρώπης δεν μας αφήνουν να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Τα νομοσχέδια μας είναι έτοιμα για να κατατεθούν στη Βουλή. Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με τους εταίρους μας» πρόσθεσε και ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις τριγωνικές συναλλαγές.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.