Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα κατήγγειλε τη Μέρκελ ο αυστριακός καγκελάριος

Ανάρμοστη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Άγκελα Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, μία συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται – όπως είπε – από χαιρεκακία και κυνισμό.
Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Αντιθέτως, ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση, στην οποία δικαιολογημένα ζητείται να

τηρηθούν οι υποχρεώσεις, αλλά «από αυτή την πορεία έχουμε ξεφύγει πολύ» και «αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί τίποτε».
Επικριτικός εμφανίστηκε ο καγκελάριος για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δεν προσκλήθηκε στην αποψινή ειδική συζήτηση για την Ελλάδα, που γίνεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Επισήμανε επίσης ότι «αυτή η συζήτηση κατέστη επιτακτικά αναγκαία, αφενός διότι θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και αφετέρου γιατί πρέπει να απαιτηθούν από την Ελλάδα συγκεκριμένες προτάσεις».
Συμπλήρωσε επίσης ότι ότι θα πρέπει να υπάρξει προσέγγιση και από την πλευρά της Ελλάδας αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει σεβαστή και να της υποδεικνύεται με σεβασμό ότι πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες.
Ο κύριος Φάιμαν κατέληξε ότι οι εάν οι δύο πλευρές κάνουν ουσιαστικά βήματα προσέγγισης, είναι δυνατή μια λύση.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.