Οικονομική βοήθεια από Ρωσία..;;


Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να σχεδιάζει να διαπραγματευθεί μία ενδεχόμενη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου από τη Ρωσία και την άρση του εμπάργκο επί ορισμένων ελληνικών προϊόντων
Η απαλλαγή από το εμπάργκο τροφίμων θα καλύψει ιδιαίτερα φρέσκα φρούτα,
ανέφερε το Der Spiegel την Κυριακή. Θα τεθεί στη ρωσική κυβέρνηση από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής τους στη Μόσχα στις 30 και 31 Μαρτίου. 
"Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα. Έχουμε την πρόθεση να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας και με τον τρόπο αυτό ελπίζουμε να κερδίσουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Πετράκος, όπως αναφέρεται από το Spiegel Online. 
Στις 30 Μαρτίου, η ελληνική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Η Gazprom ελέγχει σήμερα σχεδόν το 70 τοις εκατό της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου. 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει επίσκεψη στη Ρωσία στις 8 Απριλίου για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν. 
Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο της προσέγγισης μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, καθώς η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να ζητήσει οικονομική στήριξη από τη Ρωσία και την Κίνα, αν δεν χορηγηθεί η ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση..

http://rt.com

Σχόλια