Το βιολί του ο Σόϊμπλε.."Η κυβέρνηση Τσίπρα κατέστρεψε την εμπιστοσύνη"

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε τελείως την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της που είχε ανακτηθεί κατά το παρελθόν. Αυτό είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι... λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει περαιτέρω πολεμικές αποζημιώσεις.

«Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση απόψε στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν στους διεθνείς θεσμούς ο οποίος να μπορούσε να του πει τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Αθήνα. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στους πολίτες στην Ελλάδα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι η έκδοση T-Bills από την Ελλάδα κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Αναφερόμενος στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι δεν αναμένει από την κυβέρνηση να τηρήσει την προεκλογική της υπόσχεση για εισαγωγή υψηλότερων φόρων στους πλοιοκτήτες. «Ακόμη και η ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα κρατήσει αυτή την υπόσχεση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και, αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι η αιτία είναι το γεγονός ότι η χώρα ζούσε επί χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της.

 

Σχόλια