Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

«Κάρφωσε» τον σύζυγο στο ΣΔΟΕ ...

Ο χωρισμός από τη σύζυγό του και η σχέση του με μια νοσοκόμα έβαλαν σε περιπέτειες με το ΣΔΟΕ και τη Δικαιοσύνη έναν πρώην διευθυντή κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Εδεσσας, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομες συναλλαγές και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μετά από στοιχεία που έδωσε αρχικά στις φορολογικές αρχές η πρώην πλέον σύζυγος.

Κατηγορίες για παράνομες συναλλαγές και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αντιμετωπίζει ο γιατρός
Ο γιατρός με καθαρά εισοδήματα της τάξης των 30.000 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει περιουσία κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ είχε και κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τη νοσοκόμα.
Η πρώην σύζυγος είχε δώσει αρχικά χειρόγραφες σημειώσεις του ορθοπεδικού γιατρού από τις οποίες προέκυπταν οι παράνομες συναλλαγές με εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών.
Ακολούθησε αναφορά της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Εδεσσας και άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σε βάρος του γιατρού.
Τον Δεκέμβριο του 2011 υπήρξε καταγγελία αγνώστου για παράνομα εισοδήματα και μεγάλη κτηματική περιουσία που είχε αποκτήσει ο γιατρός στη γραμμή καταγγελιών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε αναντιστοιχία των δηλωθέντων εισοδημάτων του με την περιουσία που είχε στην κατοχή του και εκτιμήθηκε σε τουλάχιστον 912.000 ευρώ.
Μάλιστα εντοπίστηκαν σημαντικές καταθέσεις που είχαν γίνει στους λογαριασμούς του γιατρού από εταιρείες ορθοπεδικών ειδών και φαρμάκων.
Ακόμη ο γιατρός αγόραζε και πουλούσε ακίνητα, μέσω off shore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, σε συνεργασία με συγγενικά του πρόσωπα, ενώ η νοσοκόμα και σύντροφός του εμφανιζόταν ως αντιπρόεδρος ξενοδοχειακής και εμπορικής ανώνυμης εταιρείας.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο φάκελος της υπόθεσης παραδόθηκε στον εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλο, ο οποίος διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Εδεσσας, ζητώντας να ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.