Να πως ο ΓΑΠ προσπάθησε να βάλει ταφόπλακα στο Γερμανικό αναγκαστικό κατοχικό δάνειο..


Στην σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης (δανειακή σύμβαση) της 8ης Μαΐου 2010 με την επονομαζόμενη «τρόικα» στο κεφάλαιο που αφορά την αποπληρωμή (παρ.7 πληρωμές) αναγράφεται ότι: 

«Όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από τον δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης....». 
Με αυτή την φράση όπως αντιλαμβάνεστε οι δανειστές μας αναγνωρίζουν την ύπαρξη ανταπαιτήσεων της χώρας μας και στην ουσία με την επίμαχη παράγραφο της δανειακής, επιδιώκουν να αποτρέψουν ένα ενδεχόμενο πρότασης συμψηφισμού. 
Παρόμοια αναφορά γίνεται και στην παράγραφο 9 της δανειακής σύμβασης (Κατανομή πληρωμών)... 
9. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 
1. Κάθε Δανειστής δεσμεύεται να μην επιδιώξει την καταβολή από τον Δανειολήπτη, των δικαιωμάτων του που απορρέουν από Δάνεια με άλλο τρόπο από εκείνον που απορρέει από τους όρους της παρούσας Συμφωνίας και της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης, δεσμεύεται να καταβάλει όλα τα ποσά που τυχόν ελήφθησαν από αυτόν σε σχέση με τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης τα οποία δεν έχουν ληφθεί από την ΕΚΤ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρούσα Συμφωνία και τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, στον λογαριασμό που αναφέρεται στο Άρθρο 3 με σκοπό να διανεμηθούν σε αναλογική βάση σύμφωνα με τους όρους της παρούσης Συμφωνίας.
Δεσμεύονται επίσης, να μην συμψηφίσουν απαιτήσεις που μπορεί να έχουν έναντι του Δανειολήπτη κατά το ύψος των ποσών που οφείλουν στον Δανειολήπτη, εκτός της επιφύλαξης τήρησης του παρόντος Άρθρου.


Με δεδομένη την αναγνώριση, από τους δανειστές μας, ανταπαιτήσεων της χώρας μας στην δανειακή  του 2010...
επιβάλλεται άμεσα να προχωρήσουμε στην αναζήτηση εξόφλησης αυτών των ανταπαιτήσεων, όπως για παράδειγμα το Γερμανικό αναγκαστικό κατοχικό δάνειο..
Τώρα είναι η ώρα...
Είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και Εθνική επιταγή..

exomatiakaivlepo

Σχόλια