Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Καταπέλτης η εισαγγελέας για Παπακωνσταντίνου: Δεν υπάρχει παραγραφή..

Με το κρίσιμο θέμα της παραγραφής, αν υπάρχει η όχι, για τα αδικήματα του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε την πολύωρη πρότασή της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η Εισαγγελέας της έδρας, κ. Ξένη Δημητρίου.
Η Εισαγγελέας, αναλύοντας με λεπτομέρειες τις συνταγματικές διατάξεις αλλά και τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης


υπουργών κατέληξε σε συμπέρασμα ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού (νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας) δεν έχουν παραγραφεί, αν και υπήρξε διπλή εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη του 2012.
Η ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού ασκήθηκε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που προβλέπεται και δεν επηρεάζεται από την διπλή εκλογική αναμέτρηση καθώς η Βουλή που προέκυψε από τις πρώτες εκλογές της 6 Μαΐου του 2012 λειτούργησε μόνον για δύο ημέρες.
H Εισαγγελέας άσκησε κριτική για την σύντομη προθεσμία που θέτει ο νόμος για τα αδικήματα των υπουργών και ανέφερε ότι είμαστε η τελευταία χώρα που διαθέτει τέτοια νομοθεσίας, τασσόμενη υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης των σχετικών διατάξεων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απολογούμενος την περασμένη εβδομάδα, αρνήθηκε ότι αυτός διέγραψε τα αρχεία από τη λίστα και υπεραμύνθηκε του έργου του στον υπουργείο για την αντιμετώπιση και τη πάταξη της φοροδιαφυγής και για την συγκέντρωση των οφειλόμενων φόρων, όπως και για την έλευση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ στη χώρα μας.
Ο πρώην υπουργός στην απολογία του δεν παρέλειψε να μιλήσει για πολιτική εγκατάλειψη από το κόμμα του («με έριξαν στα σκυλιά», είπε χαρακτηριστικά), ενώ αιχμές άφησε και για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Μετά την εισαγγελική αγόρευση-πρόταση, η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου αναμένεται το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.