Άσχετοι ή γερμανόφιλοι δημοσιογράφοι;

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Είναι να απορεί κανείς με την συμπεριφορά πολλών Ελλήνων δημοσιογράφων απέναντι στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Τον ζηλεύουν; Τον μισούν; Τον απεχθάνονται; Έχουν πάρει εντολές να στρέφουν εναντίον του τα…βέλη τους, είτε υποτιμώντας τον είτε διαστρεβλώνοντας λεγόμενα; Στηρίζουν με κάθε τρόπο την συμπεριφορά της Γερμανίας και ειδικότερα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραβλέποντας ότι με αυτή τη στάση τους βλάπτουν τα συμφέροντα της Ελλάδας;

Τα πιο πάνω στηρίζονται στην εξής διαπίστωση.

Μετέβη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλες για να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής καθώς επίσης και για να παρευρεθεί σε συνάντηση με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ορλάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Την οποία ο ίδιος ζήτησε να πραγματοποιηθεί.

Κι αμέσως, οι μεγάλοι, οι ασυναγώνιστοι, οι έγκυροι κι έγκριτοι Έλληνες δημοσιογράφοι άρχισαν το αξιοθαύμαστο έργο τους. Ξεκίνησαν να κάνουν πικρόχολα σχόλια επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πως οι ακροατές δεν γνωρίζουν καλά ορισμένα θέματα.

  • Γιατί ο πρωθυπουργός δεν πήρε μαζί του στις Βρυξέλες και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη;

  • Τον άφησε σπίτι του τον Βαρουφάκη ο Αλέξης Τσίπρας και δεν τον πήρε μαζί του!

  • Διαταράχθηκαν οι σχέσεις Τσίπρα – Βαρουφάκη!

  • Τον έβαλε στο ψυγείο τον Βαρουφάκη ο Αλέξης Τσίπρας!

Και κάθεσαι κι αναρωτιέσαι: περισσεύει η ανοησία; Είναι γερμανόφιλοι ορισμένοι δημοσιογράφοι; Αν γνωρίζουν την αλήθεια, τα λένε όλα αυτά γιατί κάποιος τους τα υπαγορεύει έναντι αμοιβής; Είναι άσχετοι από θεσμικές διαδικασίες;

Και αυτοί οι καλοπληρωμένοι από τα έντυπα, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο δημοσιογράφους, δεν αναρωτήθηκαν γιατί στην συγκεκριμένη συνάντηση δεν παρευρίσκοντο κι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών των υπολοίπων κρατών – μελών; Γιατί ασφαλώς και θα ήταν δικαιολογημένοι να εκφράζουν απορίες ή δεικτικά σχόλια για την απουσία του Γιάννη Βαρουφάκη από την Σύνοδο Κορυφής αν συμμετείχαν όλοι οι άλλοι ή κάποιοι από τους υπουργούς Οικονομικών των άλλων κρατών – μελών!

Όμως, προτίμησαν να εκφράζουν από τα κανάλια και τα ραδιόφωνα την απορία τους ή την άποψή τους έχοντας για κάθε ενδεχόμενο, έτοιμη την δικαιολογία πως «εμείς απλά ρωτήσαμε!».

Και τίθεται το εύλογο ερώτημα:

Αυτοί, οι περισπούδαστοι δημοσιογράφοι που με τα όσα λένε, αλήθειες ή ψέματα, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, θα ζητήσουν συγγνώμη; Θα ζητήσουν συγγνώμη από την κυβέρνηση, τον Αλέξη Τσίπρα, και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για το «λάθος» που έκαναν;

Αν όχι, τότε…. Άξιος ο μισθός τους…

olympiada

Σχόλια