ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου*
Καμιά μεταπολεμική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε ποτέ το συμφέρον της Πατρίδος με τους Δυτικούς “εταίρους” μας. Ποτέ δεν έθεσε πολιτικο-οικονομικούς όρους που θα εξασφάλιζαν την Ελλάδα σε βάθος δεκαετιών. Οι Δυτικοί “εταίροι” μας κρατούσαν τον ταμπουρά και οι κυβερνήσεις μας χόρευαν σαν αρκούδες των πλανόδιων διασκεδαστών της δεκαετίας του ΄60.
Και ήρθε η ημέρα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015,
όπου εκλέχθηκε μια κυβέρνηση που όλα δείχνουν πως για πρώτη φορά μόνη εναντίον όλων, διαπραγματεύεται με τους αιμοσταγείς “εταίρους” μας. Με εκείνους που μετά την Μεταπολίτευση δάνειζαν αθρόα όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, γνωρίζοντας πως δίνουν δανεικά κι αγύριστα. Με εκείνους που μας υποχρέωσαν να οδηγηθούμε στα επάρατα Μνημόνια, ως ακροτελεύτια απόφασή τους προκειμένου να μας τα πάρουν όλα κοψοχρονιά. Γη, ορυκτό πλούτο, αξιοπρέπεια, περηφάνια. Για να μας καταστήσουν ένα αποικιακό κράτος!!
Θα συμφωνήσω πως η νέα κυβέρνηση δεν θα σκίσει τα Μνημόνια ή δεν θα τα καταργήσει με ένα άρθρο, όπως δεσμευόταν προεκλογικά. Όμως, όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε μια παράταση του υφισταμένου προγράμματος, που δεν περιλαμβάνει οριζόντιες περικοπές. Όπου δεν θα θιγούν για άλλη μια φορά μισθοί, συντάξεις και δεν θα φορολογηθούν τα χαμηλά εισοδήματα της Κοινωνίας.
Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση παίζει άριστα το παίγνιο της πολιτικής τρομοκρατίας με τους “εταίρους” μας. Τρομοκρατεί τους τρομοκράτες των ευρωπαϊκών κρατών. Πράγματι, έχει τρομοκρατηθεί η ιμπεριαλιστική Γερμανία από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που αν θα στεφθεί με επιτυχία θα συμπαρασύρει πολλούς από τους λαούς της ΕΕ. Που μέχρι το τέλος του χρόνου οι εκλογές που θα γίνουν κυρίως σε Ισπανία και Πορτογαλία, θα φέρουν στην Εξουσία κυβερνήσεις αντίθετες της σκληρής πολιτικής της Γερμανίας, της ύφεσης και της λιτότητας. Που στην Γαλλία, τον βασικότερο εταίρο της Γερμανίας στην ΕΕ και την ευρωζώνη, “καλπάζει” η ακροδεξιά Μαρί Λεπέν. Και πιθανή επικράτησή της θα δημιουργήσει μια άλλη Ευρώπη, από τη στιγμή που είναι κατά της ΕΕ και του ευρώ.
Αυτή λοιπόν, η τρομοκρατημένη νεοφασιστική κυβέρνηση της Γερμανίας, μέσω του εκπροσώπου της υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε, δηλώνει: «Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του Μνημονίου για να εκταμιευθεί η δόση». Βλέπουμε, πως πριν δυο-τρις ημέρες ο κ. Σόιμπλε, επανέφερε στην ρητορική του έκφραση, τον όρο “τρόικα”. Βλέπουμε, πως για πρώτη φορά μετά την 20η Φεβρουαρίου 2015 χρησιμοποιεί την λέξη “Μνημόνιο”. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να πείσει το ακροατήριό του, κυρίως εντός της Γερμανίας, πως δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε με την Ελλάδα και πως ελέγχει η γερμανική κυβέρνηση το ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας αλλά κε σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης είναι εντονότατες και δείχνουν να μην πείθονται από τις άναρθρες κραυγές της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Γιατί γνωρίζουν, πως λόγω της διαπραγματευτικής πολιτικής αστάθειας με την Ελλάδα, καθημερινά καταρρέει το ευρώ. Το καλοκαίρι η ισοτιμία του ευρώ ήταν στο 1,35 του δολαρίου. Και σήμερα βρίσκεται σχεδόν στην απόλυτη ισοσκέλιση: 1 $ = 1 ευρώ. Το οποίο σημαίνει πως η γερμανική βιομηχανία, όπως και οι υπόλοιπες βιομηχανίες της Δύσης, αγοράζουν το πετρέλαιο κατά 30% περίπου ακριβότερα. Το ίδιο και το φυσικό αέριο, αφού η αγορά του γίνεται σε δολάριο. Το οποίο επίσης σημαίνει, πως θα επιβαρυνθούν υπέρμετρα τα νοικοκυριά της Γερμανίας, αλλά και άλλων χωρών της ευρωζώνης.
Στο σημείο αυτό αξίζει τον κόπο να σας παραθέσω απόσπασμα άρθρου με τον τίτλο: Αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, από την διαδικτυακή σελίδα του τμήματος Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και Μηχανολόγων Μηχανικών: «Η κάλυψη των αναγκών των αναπτυγμένων κυρίως κρατών σε ενέργεια και σε πρώτες ύλες είναι πρωταρχικής σημασίας για τις κυβερνήσεις των κρατών αυτών. Για το λόγο αυτό είναι καθημερινά σε εξέλιξη διάφορα “πολιτικά παιγνίδια”, τα οποία δεν γίνονται εύκολα κατανοητά από τον απλό πολίτη. Το πετρέλαιο στη γεωπολιτική αυτή σκακιέρα εξακολουθεί να κατέχει ιδιαίτερα βαρύνουσα θέση άν ανατρέξουμε κάποιες δεκαετίες πριν έως την πετρελαϊκή κρίση του 1973, θα διαπιστώσουμε ότι από τότε, παρά τη συστηματική προσπάθεια μεγάλου αριθμού ερευνητικών ιδρυμάτων και εταιρειών με σκοπό την εξεύρεση και αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο (υδρογονάνθρακες) εξακολουθούν να παραμένουν κύριες πηγές ενέργειας στις μεταφορές, στη βιομηχανία, στην παραγωγή ηλεκτρισμού, κλπ….».
Συνεπώς, εάν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε:
  • πως το Δημόσιο Χρέος της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας κινείται σε δυσθεώρητα ύψη και είναι μη διαχειρήσιμο.
  • Την υπογραφείσα ήδη από τον Βλαδιμίρ Πούτιν, κύρωση της συμφωνίας για τη δημιουργία της νέας τράπεζας Ανάπτυξης των χωρών του Οργανισμού BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), με σκοπό τον εναλλακτικό δρόμο χρηματοδότησης της Ελλάδος, αλλά και άλλων χωρών που αναζητούν διεθνή χρηματοδότηση.
  • Τις πιέσεις του Αμερικανικού παράγοντα και του ίδιου του Προέδρου των ΗΠΑ προς την κ. Μέρκελ για την Ανάπτυξη της Ευρώπης και το τέλος της σφιχτής λιτότητας, καταλήγω πως:
Η κυβέρνηση διαχειρίζεται άριστα το παίγνιο της πολιτικής τρομοκρατίας. Η μάχη που έμελλε να δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μια αντίστοιχη μάχη της μάχης του Βερολίνου κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, όταν στις 30 Απριλίου 1945, ο Χίτλερ αυτοκτονεί και οι επιζώντες διάδοχοί του υπογράφουν την άνευ όρων συνθηκολόγηση της νεοναζιστικής Γερμανίας.
Και δυστυχώς ή ευτυχώς, παίρνει αυτή τη θέση ο υπογράφων που δεν ανήκει σε καμιά από τις παρατάξεις της Αριστεράς. Και θλίβεται, γιατί ποτέ και καμιά δεξιά κυβέρνηση δεν είχε το ανάλογο πολιτικό ανάστημα!!!

*Επικεφαλής Ελλήνων Πολιτεία

Σχόλια