“ΚΑΙΝΕ” ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου*
Παρακολουθώντας οι ευρωπαίοι πολίτες, στις τηλεοράσεις τους, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Φρανκφούρτη, κατά τα εγκαίνια της νέας έδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη μεγάλη γερμανική μεγαλούπολη – που κόστισαν 1,3 δις ευρώ - δεν πίστευαν στα μάτια τους! Θεωρούσαν πως δεν είναι εικόνες από μια γερμανική πόλη, αλλά από γεγονότα της Μέσης Ανατολής ή της Λατινικής Αμερικής. Αναρωτιόνταν λοιπόν,
εάν είναι δυνατόν αυτά να συμβαίνουν στη “Δημοκρατική” Γερμανία, όπου οι αριθμοί ευημερούν!! Στην κραταιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!! Στη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε!!

 
Ωστόσο, οι εικόνες ήταν πραγματικές. Όλα όσα έβλεπαν οι ευρωπαίοι πολίτες συνέβαιναν σε μια γερμανική μεγαλούπολη. Όπου, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλεισαν τους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της εφαρμοζόμενης σκληρής λιτότητας από πλευράς της ΕΚΤ που αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Διεθνούς Τρόικας – μαζί με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ – που έχει οδηγήσει χώρες της Ευρωζώνης μέσω της υποταγής τους στα Μνημόνια, σε οικονομική ασφυξία και τους πολίτες αυτών σε μαρασμό και υποτέλεια.
Ο εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας Ούλριχ Βίλκεν δήλωνε: «Ο κύριος λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας κι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχια». Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος Γιάννης Βαρουφάκης, πρόσφατα σε δηλώσεις του κατηγόρησε την ΕΚΤ πως με τις αποφάσεις της προκαλεί “ασφυξία” στην Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση.
Άλλωστε, είναι γνωστό πως η ΕΚΤ έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει τη λήψη πολιτικών αποφάσεων των κυβερνήσεων μελών της Ευρωζώνης από τη στιγμή που έχει τη στρόφιγγα διοχέτευσης χρηματοδότησης τραπεζών που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες. Ως μια τέτοια ενέργεια λογίζεται, η απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τη χορήγηση χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες.
Γι΄ αυτό το κυρίαρχο σύνθημα της διαδήλωσης ήταν: «Οι άνθρωποι πάνω από τις τράπεζες». Μιας διαδήλωσης που δεν προμήνυε το τι θα ακολουθήσει, από τη στιγμή που συμμετείχαν σ΄ αυτή και μέλη ξένων αντιπροσωπειών, όπως επί παραδείγματι του ΣΥΡΙΖΑ και των Podemos της Ισπανίας, που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις του κυβερνόντος κόμματος του ομογάλακτου Σαμαρά, Μαριάνο Ραχόι. Παρ΄ όλα ταύτα και επειδή η αστυνομία της Φρανκφούρτης είχε κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς, υδροφόρα οχήματα αλλά και ελικόπτερα, θεωρείται πως άναψε το φυτίλι της έκρηξης κατά των πολιτικών λιτότητας. Των πολιτικών που βαθαίνουν την κρίση και εξαθλιώνουν τους λαούς.
Έτσι, το Δημαρχείο της Φρανκφούρτης καθώς και πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν. Τα οδοφράγματα που έστησαν οι διαδηλωτές σε κάθε σημείο της πόλεως, ήταν εκατοντάδες. Στην ατμόσφαιρα επικρατούσε πραγματική ασφυξία από τη μεγάλη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Η Επανάσταση των φτωχών και κατατρεγμένων λαών μόλις άρχιζε. Η πολιτική της νεοφασίζουσας Γερμανίας της Μέρκελ και του Σόιμπλε, δέχεται ηχηρά χτυπήματα. Η καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη πολιτική της Δύσεως εκτελείται!! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ανησυχώντας βαθύτατα, “τα χώσε” εκ νέου στη Μέρκελ με τηλεφώνημά του, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει την Καγκελάριο της Γερμανίας προκειμένου να συμφωνήσει σε λύση του ελληνικού ζητήματος, με απώτερο στόχο την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη.
Βλέπετε, κάτι η γεωστρατηγική διείσδυση της Ρωσίας και της Κίνας που δείχνει να διαρρηγνύει τον συμπαγή ιστό της Δύσεως, μετά την υπογραφείσα από τον Βλαδιμίρ Πούτιν, κύρωση της συμφωνίας για τη δημιουργία της νέας τράπεζας Ανάπτυξης των χωρών του Οργανισμού BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), με σκοπό τον εναλλακτικό δρόμο χρηματοδότησης της Ελλάδος, αλλά και άλλων χωρών που αναζητούν διεθνή χρηματοδότηση. Κάτι, η άκαμπτη πολιτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης κατά των συνεχιζόμενων μέτρων λιτότητας από τους θεσμούς της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που σιγά αλλά σταθερά “ξεσηκώνει” όλους τους λαούς της Ευρωζώνης. Κάτι, οι εκλογές που σύντομα έρχονται σε Πορτογαλία και Ισπανία, και το αποτέλεσμα των οποίων όπως όλα δείχνουν θα είναι κατά της πολιτικής Μέρκελ, με αποτέλεσμα να διαμορφώσουν ένα άλλο πολιτικό status στην ευρύτερη περιοχή τον νότιου κομματιού της Ευρώπης. Κάτι, ο “καλπασμός” της Λεπέν στη Γαλλία που είναι κατά του Ευρώ και της ΕΕ. Κάτι, η ραγδαία πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που διαμορφώνουν μια πολύ πιο ακριβή τιμή αγοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σε χώρες κατ΄ εξοχήν βιομηχανικές, όπως η Γερμανία με αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό και των γερμανικών νοικοκυριών που πλήττονται από αυτή την κατρακύλα του ευρώ.
Όλα τα παραπάνω τα συνυπολογίζει ο Ομπάμα, που σκέφτεται πιο λογικά και πιο ώριμα από την Μέρκελ και αρχίζει έντονα “να κλωτσάει” κατά της πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης στην Ευρωζώνη. Γιατί, διακυβεύονται τεράστια Αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.
Συνεπώς, όλα δείχνουν πως ο άτρωτος μέχρι χθες γερμανικός γίγαντας άρχισε να τρεκλίζει. Και πιθανώς, προκειμένου να μην καταρρεύσει συμπαρασύροντας όλη την Ευρωζώνη, θα πρέπει να “καεί” η Μέρκελ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κοσμοϊστορικές για όλη την ανθρωπότητα. Η Ελλάδα από πειραματόζωο εφαρμογής της πολιτικής λιτότητας και ύφεσης στην Ευρώπη, έγινε ο Επαναστάτης της.
Τελικά, εν κατακλείδι, είναι καλύτερα να πεθαίνεις αγωνιζόμενος περήφανα, παρά υποτασσόμενος στα κελεύσματα της Νέας Κατοχής που θα επιφέρουν περεταίρω πόνο και δυστυχία για τον λαό και την Πατρίδα!!! 

* Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” www.apostoloupanos.gr  

Σχόλια