Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Επιτυχία της Κυβέρνησης το πακέτο Γιουνκερ

Πέντε χρόνια μη-διαπραγμάτευσης αντιστράφησαν σε μια νύχτα. Τρεις Πρωθυπουργοί Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς, ούτε στο όνειρο τους δεν θα έβλεπαν τέτοια διαπραγμάτευση.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί επιμένουν στην σκληρη γράμμη παρά τις δημοκρατικές ετυμηγορίες, αλλά η σταθερή στάση της Κυβέρνησης να έχει την πρωτοβουλία των μεταρρυθμίσεων κέρδισε χθες το βράδυ την επανεπιβεβαίωση της συμφωνίας και κέρδισε στα εξής σημεία.

1) Κέρδισε την ευελιξία στα μέτρα που ίδια η Χώρα θελει να εφαρμόσει και τώρα πρέπει να τα παρουσιάσει
2) Κέρδισε και την ολοσχερή στήριξη του ανθρωπιστικού πακέτου, που ναι μεν οι τεχνοκράτες γνώριζαν.

Πιο συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 στο ποσό που θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ πιθανότατα σήμερα για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.
«Είναι ένα σημαντικό πόσο το οποίο δεν συνδέεται με την χρηματοδότηση την υπόλοιπη της ελληνικής οικονομίας, είναι ένα ξεχωριστό πακέτο για το οποίο δεσμεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο κ. Γιούνκερ ότι θα χρηματοδοτήσει δράσεις και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»
Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν πόροι από:
  • – Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund).
  • – Τα Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (European Social Fund).
  • – Την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (Youth Employment Initiative). – Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (Fund for European Aid to the Most Deprived).

netakias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.