Αύριο παρουσιάζεται η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους ..

Την Τρίτη 17 Μαρτίου παρουσιάζεται στον Τύπο η πρωτοβουλία συγκρότησης της Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα χρέους.
Η συγκρότηση της Επιτροπής θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου,

στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα 150 του κοινοβουλίου, στην οποία θα μιλήσουν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο Eric Toussaint ειδικός επιστήμονας για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους.
Όπως έχει δηλώσει η πρόεδρος της Βουλής, στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του χρέους να αποτελέσει πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο της κοινωνίας, του λαού και συνολικά, των ευρωπαϊκών λαών και κοινωνιών.
Η συγκρότηση της Επιτροπής προχωρά με το δεδομένο της έκδοσης ψηφίσματος το 2014 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το οποίο επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν με εργαλείο το χρέος να υπάρχει περιστολή δικαιωμάτων. Προχωρά εξάλλου και με δεδομένες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη για την εγγύηση των κοινωνικών δικαιωμάτων που δεν μπορεί να καταστρατηγούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Αντικείμενο της Επιτροπής θα είναι και το κατά πόσο δαπάνες που έγιναν για εξυπηρέτηση συμβάσεων διαφθοράς αποτελούν γενεσιουργό λόγο δημιουργίας παράνομου χρέους.

Σχόλια