Αφού την πάτησαν οι Γερμανοί με Βαρουφάκη..τώρα τα γυρνάνε...

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορίες της Αθήνας για προσβλητικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη. Προσπάθειες να κατέβουν οι τόνοι.

“Aπόλυτα λανθασμένα” χαρακτήρισε στη Deutsche Welle εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύματα....
σε ελληνικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Σόιμπλε φέρεται να αποκάλεσε τον έλληνα ομόλογό του “ανόητα αφελή”. Παραθέτοντας την ακριβή διατύπωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην επίμαχη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, ότι δεν θεωρεί τον Γ. Βαρουφάκη αφελή σε θέματα επικοινωνίας. Δίνοντας το στίγμα της όλης συνέντευξης στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικού την χαρακτήρισε ως ένα “κλασσικό παράδειγμα” συνεντεύξεων που δίνει ο Β. Σόιμπλε και όπου μιλάει με πολύ χιούμορ.
“Ο κ. Βαρουφάκης συμπεριφέρεται ορθά”

Το γερμανικό υπ. Οικονομικών προσπαθεί να κατεβάσει τους τόνους
Ερωτηθείς από τη Deutsche Welle για τη σχέση μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του κ. Βαρουφάκη, το στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών παραδέχτηκε ότι για μια σειρά ζητήματα οι δύο υπουργοί έχουν διαφορές. Αυτό όμως δεν επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους και την εκτίμηση που τρέφει ο Β. Σόιμπλε για τον έλληνα συνάδελφό του. Παραπέμποντας στην κατ΄ ιδίαν συνομιλία που είχαν την Τρίτη οι δύο υπουργοί και η οποία διήρκεσε πολύ ώρα, ο εκπρόσωπους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι “δεν κάθεσαι να μιλήσεις τόση ώρα με κάποιον τον οποίο δεν εκτιμάς.”
Σε ερώτηση αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “ενοχλείται” κατά καιρούς από τη συμπεριφορά του κ. Βαρουφάκη, ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η συμπεριφορά του έλληνα υπουργού απέναντι στο γερμανό συνάδελφό του ήταν πάντα “ορθή”, για να συμπληρώσει ότι “οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ' όσο νομίζεται.”.

Σχόλια