Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Γερμανοί διαδηλωτές στο Βερολίνο : «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της»..

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Βερολίνο υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης και ενάντια στην πολιτική της λιτότητας. Πραγματοποιήθηκε πορεία από το υπουργείο Οικονομικών προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Με σύνθημα «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της»...
πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Οικονομικών και κατέληξε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Βασικός στόχος της διαδήλωσης ήταν η παροχή στήριξης στη νέα ελληνική κυβέρνηση αλλά και να εκφραστεί διαμαρτυρία για την ακολουθούμενη πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη. Η πορεία στο Βερολίνο ήταν η απαρχή μιας σειράς παρόμοιων εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με τον «αποκλεισμό» (Blockupy), από διαδηλωτές, του νέου κτηρίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη το οποίο εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη (18.3.).
Αλληλεγγύη με την Ελλάδα

Στην πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί
Διοργανωτές της πορείας στο Βερολίνο ήταν γερμανικές αριστερές οργανώσεις, ομάδες πρωτοβουλίας και μεμονωμένα άτομα του «Συνασπισμού Αλληλεγγύη με την Ελλάδα» που δραστηριοποιείται από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Βερολίνου, Διονύση Γρανά, στο πλαίσιο αυτού του δικτύου διοργανώνονται εκδηλώσεις με συνδικαλιστές, πολιτικούς ή ακόμη και γιατρούς από την Ελλάδα, όπως επίσης και ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, για το φαινόμενο της ακροδεξιάς και πολλά άλλα. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα μια σειρά από εκδηλώσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό. Αυτό το χαρακτήρα είχε και η πορεία του Σαββάτου στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί.
Μιλώντας στους συγκεντρωθέντες μπροστά από το κτήριο του υπουργείο Οικονομικών, ο βουλευτής του κόμματος Η Αριστερά, Βόλφγκανγκ Γκέρκε, ζήτησε μεταξύ άλλων «πίστωση χρόνου για την ελληνική κυβέρνηση και περικοπή του χρέους για την Ελλάδα». Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του τόνισε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν επιλέχτηκε τυχαία ως σημείο για την έναρξη της διαδήλωσης, αλλά ακριβώς επειδή φέρει ευθύνη για την πολιτική λιτότητας που «επιβάλλεται» στην Ελλάδα. Ενώ κατηγόρησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «συμπεριφέρεται απαξιωτικά και με υπεροψία στους Έλληνες», προειδοποίησε τα γερμανικά συνδικάτα ότι αν δεν στηρίξουν την Ελλάδα οι επόμενοι που θα υποστούν μέτρα λιτότητας θα είναι οι εργαζόμενοι στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.