Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Η προς το λαλείν ακρασία κενόν τον λόγον ποιεί και ανόητον.

Μετά τα σημερινά  νέα από το συμβούλιο κορυφής και το ENDE (στη «πατριωτική» γλώσσα του) για το Σαμαρά, αφού συγχαρούμε όλη την πραγματικά Ελληνική κυβέρνηση, οφείλουμε να αποτίσουμε την πρέπουσα τιμή στον δημιουργό της δημιουργικής ασάφειας.
Στον άξιο Καθηγητή Βαρουφάκη. 
Που για αυτό οι Γερμανοί του Σόιμπλε
(έρχεται και αυτού το τέλος της φασιστικής του σταδιοδρομίας σύντομα) είχαν χρησιμοποιήσει οχετό ύβρεων και αισχρό μοντάζ σε ένα βίντεο ομιλίας του προ δύο ετών για να τον διαβάλουν.
Και έχαιραν χαράν μεγάλην και οι ημέτεροι «γερμανοί» και δεν εφείδοντο ποταπών εμετικών λαϊκίστικων εξυπνάδων που τις συνηθίζουν:
Ο Άδωνις για τον Βαρουφάκη: Τον τρολάρει όλη η Ευρώπη
Που δεν αντιλαμβάνονται την κατάπτωση τους  και την αηδία που προκαλούν σε κάθε ένα με κουκούτσι μυαλό.

Και ξεχνούν το γνωστό «όμοιος ομοίω αεί πελάζει»  του Πλάτωνος και το πού κατατάσσουν τον εαυτόν τους.

Ξεχνούν επίσης τα:

-     Η προς το λαλείν ακρασία (η ροπή προς φλυαρία) κενόν τον λόγον ποιεί (άνευ περιεχομένου κάνει τον λόγο) και ανόητον.
(Πλούταρχος), και το
-     Οι τους οικείους προδιδόντες (αυτοί που τους δικούς τους προδίδουν) ού μόνον υπό των αδικουμένων μισούνται (όχι μόνον από τα θύματα τους μισούνται), αλλά και υπό τούτων οίς προδίδονται (αλλά και από αυτούς ακόμα όπου προδίδουν). (Αίσωπος)
Φαίνεται όμως ότι αυτοθαυμάζονται οι ίδιοι με τις Σαμαρικές τους «εξυπνάδες».
Όπως δείχνει η σχετική όλο καμάρι φωτογραφία. 
Ευριπίδης Μπίλλης

Υ. Γ. Τα ανωτέρω γράφονται όχι ως επίθεση αλλά ως συμβουλή μήπως και συναισθανθούν μερικοί που έχουν  καταλήξει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.