Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Η ΕΚΤ στο παιχνίδι εκφοβισμού και εκβιασμού...

Όπως αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού Manager Magazin που κυκλοφορεί την προσεχή Παρασκευή, η ΕΚΤ προετοιμάζεται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 
Σύμφωνα με δημοσίευση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του περιοδικού Manager Magazin,
η ευρωτράπεζα φέρεται μάλιστα να έχει επεξεργαστεί μοντέλα υπολογισμού ...
για το πώς θα επηρέαζαν τα ελληνικά ομόλογα τρία πιθανά σενάρια: σε περίπτωση Graccidentη αξία του ελληνικού χρέους που υπολογίζεται στην παρούσα φάση στα 320 δις ευρώ, θα συρρικνωνόταν στο 5 % της ονομαστικής του αξίας. Σε περίπτωση «συντεταγμένης εξόδου», ενός Grexit, το υπόλοιπο της αξίας του χρέους θα υποχωρούσε στο 14 %. Τέλος σε περίπτωση νέου κουρέματος και παραμονής στο ευρώ, η αξία των κρατικών ομολόγων θα μειωνόταν στο 25 % της ονομαστικής του αξίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οεπικεφαλής της ανάλυσης ρίσκου της ΕΚΤ, Φερνάντο Γκονζάλεζ Μιράντα, φέρεται να παρουσίασε προ ημερών τα σενάρια αυτά σε συναδέλφους του στην Bundesbank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.