Γιούνκερ...ο ορισμός του παπατζή...

Σε συνέντευξή του στην στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε με τον πλέον σαφή τρόπο μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τονίζοντας: «Η άποψη της Κομισιόν είναι η εξής:
Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit. Κανένα από τα πρόσωπα σε ηγετικές πολιτικές θέσεις στην Ευρώπη, δεν εργάζεται προς την κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έπληττε ανεπανόρθωτα το κύρος της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απηύθυνε έκκληση στους ευρωπαίους να αναγνωρίσουν την δραματική κατάσταση στην Ελλάδα, με το 25% του πληθυσμού να μην έχει πρόσβαση στο κράτος προνοίας και την ανεργία να βρίσκεται στα ύψη. «Θα πρέπει να προσέξουμε έτσι ώστε να μην χειροτερέψουν οι συνθήκες στην Ελλάδα, προειδοποίησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και υπογράμμισε: «Με ανησυχεί ότι πολλοί στην ΕΕ δεν έχουν ακόμα συνειδητοποίησει την σοβαρότητα της κατάστασης στην Ελλάδα».
Υ.Γ
Προφανώς και είναι θετικές οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Γιουνκέρ.. 
Το θέμα είναι ότι η συμπεριφορά του είναι αντιφατική. Να σας θυμίσω τι έλεγε τον Μαρ. 2012: » Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα στήριξης δεν έδωσε αρκετή έμφαση στον τομέα της ανάπτυξης και ήταν σκληρό με τη δημοσιονομική εξυγίανση…» Τότε ήταν πρόεδρος του Eurogroup… τι έκανε για αυτά που έλεγε..;;
Aς μην ξεχνάμε επίσης τι δήλωνε προεκλογικά στις 12/12/2014…
Παρεμβάσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους υπέρ της κυβέρνησης έχουμε δει αρκετές τα τελευταία χρόνια, σπάνια όμως τόσο άκομψη και προσβλητική όσο αυτή που έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ενός debate στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας.
Όπως μεταδίδει το euobserver.com, ο Γιούνκερ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νομίζω πω οι Έλληνες, που η ζωή τους είναι πολύ δύσκολη, ξέρουν πολύ καλά τι θα σήμαινε ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη». Συνεχίζοντας, τόνισε: «Δε θα ήθελα να ανέλθουν την εξουσία ακραίες δυνάμεις».

Σχόλια