Πρόταση ουσίας για το αστυνομικό κίνημα....

Κι αφού ο αστυνομικός που βιώνει τη γκρίζα ρουτίνα της καθημερινότητας δικαίως και αδίκως απαξίωσε τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό και σε γενικές γραμμές ορθώς έπραξε, ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε τι θέλουμε να κάνουμε με τις λέξεις που έχουμε ξορκίσει.

Είναι γεγονός πώς η λέξη συνδικάτο ξέφτισε,
όμως ο συμπαραστάτης σε μια πιθανή δίωξη σου με εργασιακά χαρακτηριστικά για επίπεδο και ποιότητα ζωής είναι απαραίτητος. Και πώς να μην είναι αν νιώθεις σαν τον προφήτη Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων;
Όμως πώς να μην αγανακτείς και τελικά να απέχεις μετά αηδίας όταν τα κακώς κείμενα παραμένουν κακώς κείμενα;

Καταγραφή κακώς κειμένων και ευχαριστώ τις συναδέλφισσες και συναδέλφους μου από τις γωνιές της πατρίδας μας για τους συμπερασματικούς καταλυτικούς διαλόγους μας:

1. Μή πρόβλεψη για χρονικό όριο θητείας του Προέδρου τόσο σε ΠρωτοΒάθμιο όσο και σε Δευτεροβάθμιο. Προτείνεται μοναδική θητεία Προέδρου έως 2 έτη είτε στην Ένωση είτε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία.

2. α) Παρατηρείται μη αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομών με αποκλεισμό ορισμένων Υπηρεσιών καθώς η αναντιστοιχία παρατακτής δύναμης μεταξύ επαρχίας και πόλης είναι τεράστια.

β) i) Παρατηρείται ακόμη η συγκρότηση πολλών ψηφοδελτίων στην ίδια πόλη, λες και οι αγωνιστικές διεκδικήσεις είναι προνόμιο κι όχι ιερή υποχρέωση όλων &

 ii) η πολυσταυρία με καθορισμό ομάδων προτίμησης για το "καλό" μας. Αποτέλεσμα η διχόνοια μεταξύ μας να βασιλεύει και να είναι εμφανής και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προτείνεται στα πλαίσια της αρχής της ισότητας τόσο των Υπηρεσιών, όσο και των προβλημάτων του πολίτη που δεν ζυγίζονται από τον τόπο κατοικίας, το κάθε Αστυνομικό Τμήμα ασχέτως παρούσας δύναμης να εκλέγει τον δικό του ισότιμο αντιπρόσωπο στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. αλλά και το ισότιμο τακτικό μέλος στο Δ.Σ. της ένωσης του Νομού με τον αναπληρωματικό αυτού. Το Προεδρείο εκλέγεται από τους ορισμένους αντιπροσώπους. Μονοσταυρία στην προτίμηση.

Τολμήστε για να θυμηθούμε ξανά στην πράξη πώς ο μοναδικός εχθρός μας είναι το έγκλημα και η προστασία του πολίτη και του δημόσιου συμφέροντος.

12/03/2015
Αβέλλας Ν. Μιχαήλ
Αστυνομικός


olympuslight.blogspot.gr

Σχόλια