Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Μόνο ένας πιλότος στο θάλαμο διακυβέρνησης...του Airbus της Germanwings ;

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά από τις πρώτες εκτιμήσεις των ηχητικών καταγραφών από το μαύρο κουτί προκύπτει ότι ένας εκ των δύο πιλότων δεν βρίσκονταν στο θάλαμο διακυβέρνησης τα τελευταία κρίσιμα λεπτά.  
Οι πληροφορίες προέρχονται από το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο (AFP), επικαλούμενο πηγή που έλαβε γνώση των συνομιλιών και των ήχων...
που κατέγραψε το Cockpit Voice Recorder (το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά) στο θάλαμο διακυβέρνησης. Το τηλεγράφημα επιβεβαιώνει πληροφορίες που δόθηκαν αρχικά στη δημοσιότητα από τους New York Times.
Καταγραφή ήχων τα κρίσιμα τελευταία λεπτά


«Στην αρχή της καταγραφής των ήχων ακούγονται οι συνηθισμένες συνομιλίες στο πιλοτήριο, μετά ο θόρυβος μιας από τις δύο θέσεις να σέρνεται προς τα πίσω, μια πόρτα να ανοίγει και να κλείνει και στη συνέχεια ήχος από κάποιον που χτυπά την πόρτα για να μπει μέσα. Ο ήχος γίνεται πιο δυνατός και πάλι χωρίς απάντηση. Από αυτό το σημείο και μετά δεν έχει καταγραφεί καμιά συνομιλία μέχρι τη συντριβή του αεροσκάφους», περιγράφει τα τελευταία λεπτά της πτήσης η ίδια πηγή. Οι δύο πιλότοι μιλούσαν στα γερμανικά, επισημαίνει η ίδια πηγή αναφέροντας ότι στα τελευταία λεπτά της πτήσης ακούγεται ήχος από σειρήνες που υποδηλώνει ότι πλησιάζει το αεροσκάφος τη γη. Από το μαύρο κουτί δεν γίνεται σαφές ποιος από τους δύο κυβερνήτες βγήκε από το πιλοτήριο, ούτε και ο λόγος της «βουτιάς» του αεροσκάφους. Βέβαιο, πάντως είναι ότι τα τελευταία λεπτά στο κόκπιτ βρίσκονταν μόνο ένας πιλότος που δεν άνοιγε την πόρτα, άγνωστο γιατί. Τόσο η Lufthansa όσο και η Germanwings δεν επιβεβαίωσαν τις αποκαλύψεις. Αλλά και από τη γαλλική υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων BEA δεν υπήρξε κάποια αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.