Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Δείτε το παραμύθι τραπεζών και Σαμαρά..που μίλαγαν για μηδενικό χρηματοδοτικό κενό το 2015 !!!


Διαβάστε τι ανέφερε η ALPHA BANK, στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014  
Η εκτίμηση του ΔΝΤ περί χρηματοδοτικού κενού € 12,6 δισ . το 2015 ( Ιούλ .2014) ήταν μάλλον πρόωρη και υπερβολική .
Με την επανάκαμψη της χώρας στις αγορές ,
καθώς και την ενεργή διαχείριση του χρέους και την άντληση πόρων από φορείς Γενικής Κυβέρνησης , και την καλύτερη του αναμενομένου υλοποίηση του Προϋπολογισμού 2014, προκύπτει ότι το χρηματοδοτικό κενό στη διετία 2014-2015 είναι σχεδόν μηδενικό , ακόμη και χωρίς νέο δανεισμό από τις αγορές ομολόγων .
Συγκεκριμένα , προκύπτει πλεόνασμα χρηματοδότησης € 8,0 δισ . το 2014, και έλλειμμα χρηματοδότησης € 0,5 δισ . στην διετία 2014-2015.
Χρηματοδοτικό κενό μπορεί ενδεχομένως να προκύψει μόνο στο βαθμό που θα καθυστερήσει η καταβολή των δόσεων του προγράμματος από το ΔΝΤ . Εκτιμάται , όμως , ότι ακόμη και οι ανάγκες αυτές μπορούν να καλυφθούν από τις αγορές , υπό την προϋπόθεση , βεβαίως , ότι δεν θα ανατραπεί η πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής προς τα πρωτογενή πλεονάσματα όπως έχει ήδη σχεδιασθεί . Στο πλαίσιο αυτό , η συζητούμενη αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα είναι δυνατή από το 2015, με δεδομένο , όμως , ότι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα έχει εκτελεσθεί κανονικά το 2014....
Αυτό σημαίνει ότι το χρηματοδοτικό απόθεμα που θα μεταφερθεί στο 2015 από το 2014 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερο από τα € 8,0 δις που προκύπτουν από τον Πίνακα 1. 
Επομένως , και το μικρό χρηματοδοτικό έλλειμμα που προκύπτει για το 2015 είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε σημαντικό χρηματοδοτικό πλεόνασμα . Τα ανωτέρω αποτελούν προφανώς τη βάση της πρόσφατης δήλωσης του Πρωθυπουργού της χώρας σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα μπορεί πλέον ( πιθανώς από το 2015) να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ζώνη του Ευρώ ( η οποία έτσι κι ’ αλλιώς λήγει το 2014 - όπου έχουμε να λάβουμε ακόμη € 1,8 δις ) και από το ΔΝΤ . Ήδη από τον Πίνακα 1 προκύπτει ότι εάν δεν χορηγηθούν τελικά τα € 7,1 δις από το ΔΝΤ το 2015, αυτά μπορεί εύκολα να αντικατασταθούν ως ακολούθως : α ) Με τα επιπλέον € 2.0 δις περίπου που μπορεί να αντληθούν από τα 18 μηνα ΕΓΕΔ και από τα 7 ετή ομόλογα ήδη από το 2014. β ) Με ανανέωση της ενδοκυβερνητικής χρηματοδότησης ύψους € 3,0 δις και κατά το 2015. γ ) Με δανεισμό από τις αγορές ομολόγων ύψους € 4,0 δις και το 2015. Με αυτές τις κινήσεις τα € 11,5 δις του ΤΧΣ εξακολουθούν να παραμένουν ανέγγιχτα και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως το απόθεμα ασφαλείας για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη..

Y.Γ
που πήγαν άραγε αυτά τα πλεονάσματα χρηματοδότησης € 8,0 δισ . το 2014 κ . Σαμαρά ;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.