Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Eurogroup : Σχέδιο συμφωνίας εξετάζουν οι υπουργοί της ευρωζώνης

Μετά από 3 ώρες καθυστέρηση, σε συμφωνία επί του κειμένου απόφασης του Eurogrpoup (δύο σελίδων) κατέληξαν οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και των εκπροσώπων των θεσμών της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Οι εργασίες του Eurogrpoup ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες,
προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να εγκρίνουν το κοινό αυτό κείμενο που θα μπορούσε να αποτελέσει την τελική συμφωνία. Ωστόσο ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχει ακόμη η επίσημη συμφωνία, κάτι που θα οριστικοποιηθεί με το κλείσμο των εργασιών της συνόδου των υπουργών των 19 κρατών-μελών.
Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, οι διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών, με την πρωτοβουλία του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατέληξαν σε αυτό το κοινό κείμενο συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.