Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Η Κύπρος θα παραχωρήσει έδαφός της για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδης δήλωσε ότι «υπάρχει ήδη μια υφιστάμενη συμφωνία που οφείλει ν΄ανανεωθεί.Την ίδια στιγμή θα διοχετεύσουμε κάποιες επιπρόσθετες υπηρεσίες, διευκολύνσεις που παραχωρούνται και σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία».
Σε αυτό το πλαίσιο η ρωσική....
αεροπορία μπορεί να κάνει βάση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου», σε συνδυασμό με το διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου.Το ρωσικό ναυτικό θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί σε συνεχόμενη βάση το λιμάνι της Λεμεσού.
Και ενώ αναμένεται να υπογραφεί η ανανέωση και αναβάθμιση της στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου ο ύπατος αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο κ. Ριντ έδειξε ενοχλημένος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή. (RIA novosti tvzvezda 8/2/15)
Ο Αναστασιάδης δήλωσε ότι «η Κύπρος προσφέρει στη Ρωσία την δυνατότητα να την εντάξει στα στρατιωτικά της συμφέροντα. «Κατ΄ουσίαν η Κύπρoς δίνει την δυνατότητα στη Ρωσία να αναπτύξει μια στρατιωτική βάση στην καρδιά του ΝΑΤΟ. Δίνει στους Ρώσους το δικαίωμα να απογειώνουν αεροπλάνα από το νησί. Παράλληλα ο κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του αντιτίθεται σε επιπρόσθετες τιμωρίες κατά της Ρωσίας εκ μέρους της ΕΕ.
«Αυτή τη στιγμή η Ομοσπονδία της Ρωσίας διαθέτει μια στρατιωτική βάση στο Tadjikistan (201η), στη Νότια Οσσετία,σε Αμπχαζία και Αρμενία.Υπάρχουν θέσεις λογισμικής υποστήριξης στο λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία και στο λιμάνι Cam Ranh Bay στο Βιετνάμ. Τώρα προετοιμάζεται για μια στρατιωτική εγκατάσταση στην Λευκορωσία και στην Κύπρο ” δήλωσε νωρίτερα στην Pravda.ru ο αρχισυντάκτης του ” Arsenal Patrie ” Viktor Murakhovski.(politonline 8/2/15)
H νέα συμφωνία προβλέπεται να υπογραφτεί στις 25 Φεβρουαρίου κατ΄την επίσκεψη του κύπριου προέδρου στην Μόσχα.(lenta,xinhua) dimpenews 

hellasforce.com

Σχόλια