Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Η Κίνα τίμησε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό γιατί απαγκίστρωσε πολίτες της από Λιβύη και Αλβανία!

Το Πολεμικό Ναυτικό για την πολύτιμη συμβολή του στην ασφαλή απομάκρυνση Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη και παλαιότερα από την Αλβανία – όταν η χώρα πλήττονταν από εμφύλια σύρραξη – τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής της 18ης Συνοδευτικής Ομάδας του Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πάνω στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου
CHANG BAISHAN στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα εξέφρασε για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξη της στις κινεζικές προσπάθειες για την ασφαλή απομάκρυνση Κινέζων πολιτών από τις δύο χώρες.
Ο Du Qiwen δώρισε στον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, καθώς και ένα λάβαρο με τα εμβλήματα των κινεζικών εταιρειών, υπάλληλοι των οποίων απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τη Λιβύη το περασμένο καλοκαίρι με τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ.
Επίσης, τιμήθηκαν Έλληνες εφοπλιστές που συνέδραμαν στην απομάκρυνση Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν καταπλεύσει, επίσης, η φρεγάτα YUN CHENG και το πετρελαιοφόρο CHAO HU. Επικεφαλής της ναυτικής δύναμης είναι ο υπαρχηγός Στόλου της Νότιας Θάλασσας, υποναύαρχος Zhang Chuanshu
Στο πλαίσιο της παραμονής της δύναμης στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου, ενώ πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση εν πλω με μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η κινεζική δύναμη αναχωρεί αύριο από τον Πειραιά.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.