Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Αυστηρό μήνυμα προς τους γερμανοναζί φίλους των Σαμαροβενιζέλων: «Η επιστολή Βαρουφάκη δεν αλλάζει. Ή θα γίνει αποδεκτή ή… Σύνοδος Κορυφής»

Επιμένει στην προκλητικά σκληρή στάση της η Γερμανία, επιμένει όμως και στην δική της στάση η Ελλάδα… 
Την ίδια ώρα που οι γερμανοναζί του Βερολίνου επιμένουν να επιθυμούν την διατήρηση της υποδούλωσης της χώρας, όπως το κατάφεραν μέσω των «υπαλλήλων και φίλων» τους, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, η Ελληνική Κυβέρνηση κρατάει γερά…
Αυστηρό μήνυμα προς το Βερολίνο να αποδεχθεί το κείμενο Βαρουφάκη και δεν θα υπάρξει κάτι άλλο, στέλνει η κυβέρνηση. Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς βάζει κόκκινς γραμμές ενόψει Eurogroup, ενώ άφησε αιχμές για την στάση της Γερμανίας λέγοντας ότι πρέπει να καταλάβει πως πλέον δεν είμαστε μόνοι μας.
«Η επιστολή δεν θα αλλάξει! Έχει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. “Η θα γίνει ή δεν θα γίνει. Δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση. Είναι η ωρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης». «Ελπίζουμε ότι η αρχηγοί κρατών συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των καταστάσεων», είπε αφήνοντας αιχμές για την στάση Σόιμπλε.
«Η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε. Οι αντιδράσεις της Γερμανίας πυροδότησαν και άλλες εξελίξεις και έδεινα ότι η Ελλάδα κάθε άλλο παρά απομονωμένη είναι. Οι λογικές της Γερμανίας πρέπει να υποχωρήσουν. Ή θα γίνει αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ή δεν θα γίνει. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παππάς είπε επίσης ότι ακόμα και μέσα στην Γερμανία ακούγονται φωνές διαφοροποίησης και σκιαγραφώντας την κατάσταση είπε ότι υπάρχει η Ευρώπη της γερμανικής ηγεσίας αυτή την στιγμή με κάποιους συμμάχους και η Ευρώπη που αντιλαμβάνεται οτι δεν βαδίζουμε στον σωστό δρόμο και είμαστε στην πορεία των αναπαραγόμενων αδιεξόδων.

Η κυβέρνηση θα κριθεί από το τι καταφέρνει και τι νομοθετεί. Εμείς επιδιώκουμε να υπάρξει μια συμφωνία για να εφαρμόσουμε τον σκληρό πυρήνα του προγράμματος μας. Για τα όσα έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής είπε ότι αν κάποιος από τους εταίρους μας έχει κάποια καλύτερη πρόταση να το συζητήσουμε. Δεν μπορούν να έχουν την απαίτηση να έχουμε δεμένα τα χέρια μας», είπε.
Ξεκαθάρισε επίσης: «Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει εθελουσίως σε μια συμφωνία η οποία την καθιστά μη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε άδεια για να νομοθετούμε. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής».
Στο ερώτημα αν δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα απάντησε: «Εαν δεν υπάρξει συμφωνία νομίζω ότι το θέμα πρέπει να ληφθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Μιλάω για μια Σύνοδο Κορυφής. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μπαίνουμε στην κουβέντα για να ζητήσουμε αλλά για να συζητήσουμε».

Εστειλε επίσης μήνυμα στην Γερμανία λέγοντας: «’Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να απομονώσει την Ελλάδα πλανάται πλάνην οικτράν και είναι μπροστά σε σοβαρές ιστορικές ευθύνες. Το ακραίο σενάριο δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για κανέναν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση». 

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.