Η ομιλία ενός πατριώτη και πραγματικού ΥΠΕΘΑ..(βίντεο)

Την τροποποίηση των διατάξεων του νόμου περί προμηθειών - πλην εκείνων που αφορούν την κοινοτική οδηγία- "που έχουν οδηγήσει σε αναίτιες καθυστερήσεις και κωλύματα στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε ακόμη ότι θα αποδοθούν ευθύνες
και θα πληρωθούν πρόστιμα για όλες τις παραβιάσεις των εξοπλιστικών συμβάσεων "απ΄όπου κι αν προέρχονται". "Τέρμα το πάρτι, τέρμα η ασυδοσία", υπογράμμισε.
Θα ζητήσει επιπλέον, όπως ανέφερε, την αναβάθμιση της στρατιωτικής δικαιοσύνης ώστε να μπορεί να ψάχνει υποθέσεις άνω των 150.000 ευρώ.
Ο υπουργός εξήγγειλε και την ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας. "Η ΕΑΒ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΕΛΒΟ, τα κρατικά εργοστάσια όχι απλώς θα μπουν μπρος αλλά θα υπογράψουν όλες τις συμβάσεις συνεργασίας με όλες τις χώρες του κόσμου", εξήγησε.
Στην ομιλία του ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη τη θεσμοθέτηση "κάρτας προτεραιότητας" για τους στρατεύσιμους που ανήκουν σε οικογένειες εγγύς και κάτω του ορίου της φτώχειας. Οι στρατεύσιμοι αυτοί θα έχουν, όπως εξήγησε, προτεραιότητα στις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Επανέλαβε δε τη δέσμευσή του για την μισθολογική αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και αδικιών σε βάρος των απόστρατων, σημειώνοντας πως αποτελεί πρώτο μέλημα της νέας ηγεσίας του υπουργείου.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι "η ασφάλεια της χώρας είναι ζήτημα εθνικό και απαιτεί συναίνεση" και δεσμεύθηκε για τη στενή συνεργασία με το Κοινοβούλιο. "Η Βουλή θα γνωρίζει όλα τα θέματα που αφορούν την άμυνα", είπε.

Σχόλια