Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Από 20 Ιαν. 2015 ο Δραγασάκης έλεγε :Αναγνωρίζουμε τις δανειακές συμβάσεις όχι τα μνημόνια

«Σεβόμαστε τους θεσμούς της Ευρώπης ακόμη κι αν διαφωνούμε σε ορισμένους από αυτούς» επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, σε συζήτηση σε εκδήλωση του Economist, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Δραγασάκης, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ,
σημείωσε ότι «αναγνωρίζουμε τις δανειακές συμβάσεις, αλλά θα τις επανεξετάσουμε και θα τις διαπραγματευτούμε».
Αντιθέτως, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια και υπογράμμισε ότι πρόκειται για e-mail προθέσεων που δεν δεσμεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί αν τυχόν παραβιάζουν με τους όρους τους αρχές.
Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλείται να ανατρέψει τον καπιταλισμό, αλλά να συμβάλλει στη διάσωση της κοινωνίας. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουν ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα με τη Δημοκρατία κάτι που ενδιαφέρει και τους Ευρωπαίους, υποστήριξε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εάν υπάρχουν επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με τη Γερμανία, απάντησε:
«Δεν κάνουμε μυστική διπλωματία αλλά δεν είμαστε και κλεισμένοι στα γραφεία μας. Οι διαφορές μας δεν είναι διαφορές μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας. Θα γίνει συζήτηση με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Σεβόμαστε πάρα πολύ την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. Θα ζητήσουμε χρόνο, για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας. Θέλουμε να βρούμε μια λύση σε ένα πρόβλημα που είναι αδιέξοδο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».
Επισήμανε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να τεθεί ένας νέος δημοσιονομικός στόχος, καθώς ο υφιστάμενος στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι ανέφικτος και δεν γίνεται αποδεκτός.
Το Μνημόνιο επιβλήθηκε στην Ελλάδα με τη μέθοδο του εκβιασμού και χρήζει συζήτησης και εξέτασης για το και πώς έγινε, τόνισε ο κ.Δραγασάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.