Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Πρόκληση άνευ προηγουμένου: Ανανέωσαν τη Navtex οι Τούρκοι!

Πρόκληση άνευ προηγουμένου: Ανανέωσαν τη Navtex οι Τούρκοι!Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας η Τουρκία εκδίδοντας νέα Navtex για παράνομες εργασίες του Barbaros εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, από σήμερα μέχρι και τις 6 Απριλίου. Η νέα οδηγία προς ναυτιλομένους από την Τουρκία εκδόθηκε ύστερα από ανακοίνωση του λεγόμενου ΥΠΕΞ των κατεχομένων ότι οι έρευνες του Barbaros στ” ανοιχτά της Κύπρου θα συνεχιστούν.
Το αξιοσημείωτο είναι η περίοδος δέσμευσης ....
η οποία είναι μεγαλύτερη της πρώτης και μέχρι 5 Απριλίου 2015, άρα θα το τραβήξουν το παιχνίδι τους όσο θα βρίσκουν έδαφος.
Εάν έχεις την δυνατότητα εδώ οι συντεταγμένες
33 16.62N, 032 42.68E
34 20.00N, 032 42.68E
34 20.00N, 033 10.00E
34 28.64N, 033 28.08E
34 06.35N, 033 27.90E
34 03.88N, 032 52.20E
33 33.85N, 033 10.00E
33 23.56N, 033 10.00E
Στη νέα Navtex, η Αγκυρα δέσμευσε περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο νοτιοδυτικά της Κύπρου, κοντά στην περιοχή δηλαδή που βρίσκονται τα οικόπεδα 1,8, 9 και 12, τα οποία αμφισβητεί.
Απέπλευσε από το λιμάνι της Αμμοχώστου το Μπαρμπαρός
Στο μεταξύ, το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός απέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου και κινήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα ανοιχτά της Αμμοχώστου, συνοδευόμενο πάντα από την φρεγάτα της Τουρκίας και δύο υποστηρικτικά πλοία που το συνοδεύουν.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μπαϊράκ, το πλοίο είχε προσδέσει χθες στο λιμάνι για ανεφοδιασμό και αναχώρησε σήμερα. Γράφει ότι θα συνεχίσει τις εργασίες του στην περιοχή ανάλογα με τις οδηγίες που θα λάβει από την ΤΡΑΟ, την τουρκική κρατική ανώνυμη εταιρεία πετρελαίου.
Ομήρου: «Οι δικές μας υποχωρήσεις ωθούν την Τουρκία σε νέες απαιτήσεις»
Άμεση η αντίδραση από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου. Παρά την «τεράστια υποχώρηση του Προέδρου Αναστασιάδη να αποδεχτεί συζήτηση του θέματος των υδρογονανθράκων στις διαπραγματεύσεις – όπως προειδοποιήσαμε- και η NAVTEX επανήλθε και το Μπάρμπαρος παραμένει στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Ομήρου.

Μιλώντας στην Πάφο το απόγευμα, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως «για μια ακόμη φορά η τραγική, επιπόλαια και καταστροφική συμπεριφορά των τελευταίων 40 χρόνων συνεχίζεται».
«Οι δικές μας υποχωρήσεις όχι μόνο δεν εξευμενίζουν την Τουρκία αλλά την ωθούν σε νέες προκλήσεις και νέες απαιτήσεις», κατέληξε. sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.