Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
            Μετά τη μη ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από την ελληνική Βουλή, όπως προστάζει το Σύνταγμα, ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο και ανήγγειλε στον Κάρολο Παπούλια, τη διάλυση της παρούσας Βουλής και την προκήρυξη Εθνικών εκλογών για την 25η Ιανουαρίου 2015.
Στα πολύ λίγα που κατέγραψαν τα ανοικτά μικρόφωνα, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αναφορά δυο φορές στην Πατρίδα. Ο δε σημερινός ΠτΔ,  Κάρολος Παπούλιας αντιφώνησε: «Εύχομαι το καλύτερο για την Πατρίδα μας».   
            Δυστυχώς, τολμούν αυτοί οι δυο θεομπαίχτες και πατριδοκάπηλοι απερχόμενοι πολιτικοί να μιλούν για Πατρίδα! Τολμούν, και χρησιμοποιούν τον όρο Πατρίδα αυτοί που αποδέχτηκαν η Ελλάδα να γίνει το  πειραματόζωο της ΕΕ. Τολμούν, να μιλούν για Πατρίδα αυτοί που μετέτρεψαν την Ελλάδα από ισότιμο εταίρο της ΕΕ σε έναν ανυπόληπτο δανειολήπτη. Που ψήφισαν και ενέκριναν τα Μνημόνια και τους Νόμους της κατάλυσης της Εθνικής κυριαρχίας. Που ψήφισαν και ενέκριναν την κατάργηση της ελληνικής νομοθεσίας και της δικαιοδοσίας των ελληνικών δικαστηρίων υπέρ των δανειστών της Πατρίδος μας. Που ψήφισαν και ενέκριναν δεκάδες αντισυνταγματικούς νόμους με διαδικασίες Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.   
            Αυτοί οι κατάπτυστοι λοιπόν, ομιλούν για τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Όταν συγκαταλέγονται στους κύριους εκφραστές της απόλυτης επιβολής του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Μιας πολιτικής θεωρίας που έχει ως ακρογωνιαίο λίθο το δόγμα του σοκ ή της θεραπείας σοκ, η οποία βασίζεται στην ιδέα ότι μια οικονομική κρίση ή ένα γεγονός καταστροφής ή πολέμου είναι η ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος προς όφελος των ολίγων. Που εδράζει την επιτυχία της στο γεγονός ότι ο φόβος και οι ενοχές για τα αποτελέσματα της κρίσης ή της καταστροφής κάνει τους πολίτες ανεκτικούς και απαθείς σε επαναλαμβανόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι κάτι άλλο χειρότερο έρχεται.
            Αυτές οι έρπουσες πολιτικές φυσιογνωμίες δεν είναι εκείνες που αποδέχτηκαν πιστά και υλοποίησαν τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού, μέσω της πειθήνιας υποταγής των εκβιαστικών προσταγών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, του ΔΝΤ και της ΕΕ της Μέρκελ; Δεν είναι οι ίδιες που δημιούργησαν τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και την αντιμετωπίζουν ακριβώς με πρακτικές του δόγματος του σοκ; Δεν είναι οι ίδιες πανάθλιες μουτσούνες – καρικατούρες που επιδιώκουν μέσω αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ελλάδα, να επιβάλουν μαζί με άλλους όμοιούς τους παγκόσμια, την επιβουλή ενός νέου ακραίου καπιταλισμού της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο;
            Αυτός, ο νεοφιλελευθερισμός που γεννήθηκε ως ιδεολογική και πολιτική αντίληψη τη δεκαετία του ’40 από τον Οικονομολόγο Μίλτον Φρίντμαν, γιο Ουγγροεβραίων μεταναστών, βασίζεται στο δόγμα για περισσότερο ελεύθερη αγορά, δηλαδή περισσότερο καπιταλισμό και λιγότερο κράτος. Για τον λόγο αυτό μαρξιστές διανοητές θεωρούν τον νεοφιλελευθερισμό ως το μέσον μετάβασης των κοινωνιών στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό. Αυτή την ιδεολογία της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των ελεύθερων αγορών, πολλοί οικονομολόγοι την ονόμασαν «ο καπιταλισμός της καταστροφής».
            Οσονούπω, το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού διατυμπάνιζε  ψευδώς, πως η παγκόσμια επιβολή του κινήματος θα ήταν ειρηνική. Αντίθετα, επανειλημμένα εκμεταλλεύτηκε τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλει τις ακραίες πολιτικές του. Ο νεοφιλελευθερισμός έβαλε τις βάσεις στις ΗΠΑ μετά την πτώση της προεδρίας του Κάρτερ, επί προεδρίας Ρόλαλντ  Ρίγκαν (ο Φρίντμαν ήταν βασικός οικονομικός σύμβουλός του) και την ανάληψη της διοίκησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων από τον Πολ Βόλκερ. Η επιτυχία της πολιτικής Βόλκερ άνοιξε το δρόμο για την παγκόσμια απήχηση και υιοθέτηση των ιδεών του Νεοφιλελευθερισμού. Όπως επίσης, στη Μεγάλη Βρετανία επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία εφάρμοσε πιστά έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό και γιαυτό της αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός της «σιδηράς κυρίας». Στο πλαίσιο αυτού του νεοφιλελευθερισμού έγινε και ο πόλεμος στα νησιά Φώκλαντ. Αυτή η ισοπεδωτική πολιτική του νεοφιλελευθερισμού προκάλεσε και τη γενική απορύθμιση των αγορών και την οικονομική κρίση του 2008. Συνεπώς, στόχος του νεοφιλελευθερισμού και των εξουσιοδοτημένων εργαλείων τους είναι μετά την απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών και την πώληση σε τρίτους της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ο τεμαχισμός της πατρίδας μας σε μικρά κρατίδια, δηλαδή η κοσοβοποίησή της.
            Ωστόσο, αυτοί οι πολιτικοί λύκοι ενδεδυμένοι με μανδύα αρνιού, διατυμπανίζουν πως είναι Πατριώτες και τις πράξεις τους οδηγεί το συμφέρον της Πατρίδος! Αλλά τι δουλειά έχουν οι νεοφιλελεύθεροι με την Πατρίδα; Γιατί, Πατρίδα είναι η προάσπιση της γης των προγόνων μας. Της γης που προασπίσθηκαν με το αίμα τους, μένοντας πιστοί στην φιλοπατρία τους, που πρώτοι οι Έλληνες ανάπτυξαν στα πέρατα του κόσμου ως ανώτερη αρετή. Γι΄ αυτό και όλοι οι πόλεμοι του Ελληνισμού ήταν αμυντικοί και έγιναν για την ανάκτηση ή την προάσπιση της Ελευθερίας, όπως η Επανάσταση του ΄21 ή ο πόλεμος κατά του φασιστικού άξονα το ΄40. 

Γιατί οι πραγματικοί Έλληνες, αγαπούν την Πατρίδα τους, δεν την παραδίδουν βορά στα αρπαχτικά όρνεα των δανειστών τοκογλύφων. Γιατί, η μήτρα της Ελληνίδας μάνας γεννά Σπαρτιάτισσες, οι οποίες θα παραδίδουν την ασπίδα στα παιδιά τους παροτρύνοντάς τα «ή ταν ή επί τας». Γιατί, γεννά Σουλιώτισσες, οι οποίες θα σέρνουν το χορό του Ζαλόγγου προκειμένου να μην υποταχτούν στον κατακτητή. Γιατί, γεννά γυναίκες Ηπειρώτισσες «ξαφνιάσματα της φύσης, εχθρέ γιατί δεν ρώτησες ποιον πας να κατακτήσεις». Γιατί, γεννά Κολοκοτρωναίους, Καραϊσκάκηδες, Μποτσαραίους. Γιατί γεννά Φεραίους που θα βροντοφωνάζουν «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή». Γιατί, όσοι αγαπούν την Πατρίδα τους, όταν αυτή κινδυνεύει προτάσσουν το “ίτε παίδες Ελλήνων”. Στέλνουν μήνυμα στον εχθρό λέγοντας: “μολών λαβέ”. Δεν νοιάζονται για το πλήθος του εχθρού και βροντοφωνάζουν “αέρα”! Γιατί, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΝΩ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ – ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ.
            Συμπερασματικά, Σαμαρά, Παπούλια και όλοι οι όμοιοί σας, χωνέψτε το καλά. Ο ελληνικός λαός θα σας στείλει οριστικά στον Καιάδα της λήθης και δεν θα επιτρέψει περαιτέρω να μας κυβερνούν «τα άλαλα και τα μπάλαλα» (προφητεία του ιεραπόστολου της Ορθοδοξίας Κοσμά του Αιτωλού).

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.