Καθεστωτική τρομοκρατία παπαγάλων της τρόϊκας..


Απόφαση ιστορικής σημασίας θα πάρει την Πέμπτη πριν τις εκλογές η ΕΚΤ, όταν και θα ανακοινώσει την μαζική αγορά ομολόγων, από την οποία κανείς δεν ξέρει ακόμα εαν θα αφορά και στα ελληνικά ομόλογα.

Δίνουν και παίρνουν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στην ΕΚΤ ενόψει της συνεδρίασης της Πέμπτης όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή.
Εως τώρα οι ενδείξεις είναι πως η Ελλάδα θα είναι η μόνη που θα εξαιρεθεί από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα σημαίνει πως η χώρα μας θα βρίσκεται ουσιαστικά εκτός ευρωζώνης.

Οι εκλογές παίζουν το ρόλο τους στον αποκλεισμό της Ελλάδας από την ΕΚΤ.
κάτι που σημαίνει στην ουσία πως η χώρα μας θα είναι εκτός ευρωζώνης
Όπως διαρρέεται από ευρωπαϊκούς τραπεζικούς κύκλους ''είναι πολύ δύσκολο στην παρούσα χρονική συγκυρία να ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που θα περιλαμβάνει από τώρα τα ελληνικά ομόλογα, δεδομένου ότι μπορεί να έρθει στην εξουσία ένα κόμμα στο οποίο αρκετοί θεωρούν πώς είναι επιθυμητό να αναδιαρθρωθούν τα ελληνικά ομόλογα που έχει ήδη αγοράσει η ΕΚΤ''. Η αιτιολογία που προβάλουν είναι απλή, ότι δηλαδή είναι παράλογο να δανείσεις κάποιον που ζητάει κούρεμα στα δάνεια του παρελθόντος. Ως σενάρια ακούγονται η αναβολή για αργότερα, από την ΕΚΤ, της ένταξης στο πρόγραμμα και της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει στην ουσία πως η χώρα μας θα είναι εκτός ευρωζώνης.
Όμως ακούγεται επίσης μία Σολομώντεια λύση, δηλαδή να ενταχθούν τώρα στο πρόγραμμα τα ελληνικά ομόλογα αλλά όχι όσα προβλέπονται από την ποσόστωση της Ελλάδας, αλλά μειωμένα στο ένα τρίτο της ποσόστωσης.

Πηγή Καθημερινή

Σχόλια