ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ “ΠΩΛΕΙΤΑΙ” Η ΠΑΤΡΙΔΑ...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Η Πατρίδα μας ζει στα χρόνια των Μνημονίων, της εξαθλίωσης, της καταστροφής, της διαρκούς νύχτας που ποτέ δεν ξημερώνει, της συνεχούς αντάρας που ποτέ δε βγαίνει ο ήλιος. Υπεύθυνο το πολιτικό Σύστημα των δυο κομμάτων Εξουσίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης με αλαζονεία και προστυχιά.
Συνυπεύθυνα και τα δεκανίκια τους ΛΑ.Ο.Σ και ΔΗΜ.ΑΡ, από τη στιγμή που ο λαός μας αποφάσισε να μην δίνει αυτοδυναμία ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ, αυτά αποφάσισαν να δημιουργήσουν πλασματική αυτοδυναμία, προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική των Μνημονίων, η πολιτική της απόλυτης υποταγής στους τοκογλύφους δανειστές μας. Που στη γλώσσα αυτών των υποτελών λέγονται “εταίροι”. Αλλά είναι άλλο να σε δανείζει εταίρος και άλλο να κερδοσκοπεί εις βάρος σου, εξυπηρετώντας τα δόλια σχέδιά του.
Και εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, αυτό το Συστημικό τέρας της Εξουσίας, προνοώντας πως χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια του, φρόντισε έγκαιρα χρονικά να αντικαταστήσει τα εξοβελισμένα στο πυρ το εξώτερο κόμματα του ΛΑ.Ο.Σ και της ΔΗΜ.ΑΡ, με το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη, του υπαλλήλου του μεγαλοκαναλάρχη (Mega) και του μεγαλοεργολάβου της ανάληψης όλων των δημοσίων έργων, Μπόμπολα. Του Σταύρου Θεοδωράκη, που όπως είπε ο Τζίμης Πανούσης: «αυτός δεν πάει χωρίς αμοιβή ούτε στο περίπτερο». Και προ του όποιου πολιτικού “ατυχήματος”, ξεθάψαμε από τα αζήτητα των χωματερών τον άνθρωπο που μας οδήγησε στην καταστροφή μέσω της υπαγωγής μας στο Μνημόνιο. Τον Γιώργο Παπανδρέου, που ανήγγειλε αυτή την υποδούλωσή μας από το μαγευτικό Καστελόριζο. Θεέ μου τι διαστροφή! Και ω του θαύματος, αυτό το πολιτικό απολειφάδι “εκδηλώνει” εκ νέου την επιθυμία, να μας σώσει εκ νέου!!
Στις ημέρες μας και λίγο πριν τις εκλογές, αυτό το Σύστημα που ψυχορραγεί εξακολουθεί και γεννάει εκτρώματα. Πολιτικά εκτρώματα, τερατογεννήσεις που αφαίρεσαν τον ιδεολογικό μανδύα της υποκρισίας τους και πλέον παρουσιάζουν το πραγματικό τους πολιτικό πρόσωπο. Το πρόσωπο που δεν έχει ιδεολογία και που υπηρετεί τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό. Αυτό δηλώνουν οι πολιτικές μετακινήσεις της Γκερέκου, του Οικονόμου, του Νταβρή, του Γιοβανόπουλου και τόσων άλλων.
Ωστόσο, όλα τα παραπάνω με υπέρμετρη φαντασία, ίσως μπορούσαμε να τα υπολογίσουμε. Όμως, θα μπορούσαμε να φανταστούμε να υπερπηδούν στο στρατόπεδο των “δολοφόνων” της Πατρίδος και του λαού μας, άνθρωποι που “σήκωσαν” επί χρόνια τη Σημαία του Πατριωτισμού και ζητούσαν να στρατευθούμε μαζί τους σε πατριωτικούς αγώνες; Πιο συγκεκριμένα:
Προχθές, παρουσιάστηκε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Και έκπληκτοι διαπιστώσαμε στην πέμπτη μη εκλόγιμη θέση (με το δεδομένο πως η ΝΔ θα είναι το δεύτερο κόμμα) να βρίσκεται ο Επίτιμος Αρχηγός του Στόλου, Αντιναύαρχος Π.Ν Γρηγόρης Δεμέστιχας. Ναι, ο πατριώτης Δεμέστιχας. Ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αμαρουσίου, παρουσίαζε το βιβλίο του: «Ελληνική Εθνική Στρατηγική». Από εκείνη την παρουσίαση του πολύ σπουδαίου πολιτικο-στρατιωτικού βιβλίου του Επίτιμου Αρχηγού του Στόλου, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα ανάφερε ο κ. Δεμέστιχας και τα οποία περιέχονται στο βιβλίο του: «…Η ιδέα για να εμβαθύνω σε θέματα Στρατηγικής ήλθε το 1996 (λίγο μετά τα γεγονότα στα Ίμια) όταν εκλήθησαν από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής διάφορα Ελληνικά Ινστιτούτα (μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Εταιρεία Στρατηγικών Μελετών – ΕΛΕΣΜΕ – στην οποία ήμουν τότε Πρόεδρος) να προσέλθουν σε σύσκεψη προκειμένου να αρχίσει να μεθοδεύεται η διατύπωση της Ελληνικής Εθνικής Στρατηγικής. Φαίνεται ότι υπήρξαν κάποιες φωνές στην Ελληνική Βουλή για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου κειμένου, που έχουν όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου. Δυστυχώς λίγες μέρες μετά ήλθε η ειδοποίηση ότι η σύσκεψη ανεβάλετο για ευθετότερο χρόνο, που δεν έχει έλθει όμως μέχρι σήμερα. Κατά την γνώμη μου, ο λόγος ακυρώσεως της προσπάθειας για την σύνταξη αυτού του κειμένου ήταν ότι αυτό θα ήταν δεσμευτικό και δεν θα επέτρεπε τις αυθαιρεσίες και τις πρόχειρες λύσεις που δίδουν οι κυβερνήσεις μας ή που προωθούνται από ξένα κέντρα και αυτές τις αποδέχονται. Γι΄ αυτό και έχουμε συνήθως μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που νέμονται την εξουσία και όχι κυβερνήσεις που προωθούν τα εθνικά συμφέροντα…».
Και σε άλλο σημείο: «….στην προκειμένη περίπτωση οι Ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να υποπίπτουν στα ίδια εγκληματικά «λάθη» και τα οποία είναι απόρροια της συνειδητής πλέον, μη ύπαρξης Εθνικής Στρατηγικής. Αποτέλεσμα αυτής της συνεχιζόμενης προδοσίας είναι οι τρεις κρίσεις που ακολούθησαν με την Τουρκία τα έτη 1976, 1987 και 1996 και από τις οποίες η Τουρκία επέτυχε τους αντικειμενικούς της σκοπούς, όπως αναφέρει ο συγγραφέας (σελ.130-131)!
  • Με την κρίση του ΄76 επέτυχε την συμφωνία με το Πρωτόκολλο της Βέρνης για την μη εκτέλεση ερευνών σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, που αφορούσαν τν Ανατολικό Αιγαίο.
  • Με την κρίση του ΄87 ετέθη περιορισμός για την μη εκτέλεση ερευνών εκτός χωρικών υδάτων σε όλο το Αιγαίο. Αυτή η πολιτική υποχώρηση σε συνδυασμό με την διακήρυξη της Μαδρίτης του 1997 με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει “νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο” αποτελούν εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη αφού η Τουρκία κατά καιρούς επικαλείται το casus belli όχι μόνο για την περίπτωση επεκτάσεως των Ελληνικών χωρικών υδάτων (σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο) από 6 σε 12 ν.μ. αλλά και για την εκτέλεση ερευνών εκτός χωρικών υδάτων σε όλο το Αιγαίο.
  • Με την κρίση του ΄96 έθεσε διεκδικήσεις σε νήσους/νησίδες του Αιγαίου».
Συμπερασματικά μετά τα παραπάνω, υπήρξε ποτέ γνήσιος και αληθής ο κ. Δεμέστιχας; Από τη στιγμή που στρατεύεται με τη ΝΔ του Σαμαρά, η οποία είναι συνυπεύθυνη και εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με όλα όσα κατηγορούσε μετά βδελυγμίας ο κ. Δεμέστιχας; Αυτή η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και μάλιστα κάτω από τον γυρολόγο διαφόρων κομμάτων και έμπορο ιδεών, Βασίλη Οικονόμου, είναι ο απόλυτος ξεπεσμός ενός ανδρός που υπηρέτησε από τις ανώτατες θέσεις τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Ενός ανδρός που οι ομιλίες του συνήγειραν το ακροατήριό του και αναφωνούσαν όλοι: Να ένας Πατριώτης!!
Τελικά η συμμετοχή του κ. Δεμέστιχα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ μας αναγκάζει να εξάγουμε το πολύ σκληρό συμπέρασμα: Πόσο τελικά “πωλείται” η Πατρίδα; Ή επί το ηπιότερο: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Σχόλια